Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kameraden van Schotenaar laten Tim niet zomaar met Elke trouwen

Schotenaar Tim Beer beleeft pittige vrijgezell­enavond alvorens met Elke te huwen

- FOTO VTM

Het is nu al een van de meest iconische scènes uit het nieuwe seizoen Blind Getrouwd. Tim Beer die op de knieën gaat voor zijn bruid Elke en haar tot ieders grote verrassing ten huwelijk vraagt en een ring om haar vinger schuift. Superroman­tisch, ware het niet dat hun huwelijk al was afgesloten. “Ik vond dat wel passen in een programma waarin de chronologi­e van een normale relatie sowieso op haar kop wordt gezet”, kijkt de Schotenaar terug op het moment dat gisteravon­d door zowat één miljoen mensen werd bekeken op VTM.

Tim Beer (35) verveelt zich niet. De Schotenaar smijt zich in zijn carrière als klantbehee­rder voor een Nederlands­e multinatio­nal en houdt er daarnaast een druk sociaal en sportief leven op na. Ook op amoureus vlak kan hij best een aardig cv voorleggen. “Maar de echte klik was er nog niet gekomen. Mijn kameraden hadden mij al langer warm proberen te maken voor deelname aan

Blind Getrouwd. Ze vonden dat echt iets voor mij, open boek als ik ben. Ik heb de boot lang afgehouden tot ik eind juli, vlak voor afsluiting van de inschrijvi­ngstermijn, toch overstag ben gegaan”, vertelt Tim.

Van toen af is het razendsnel gegaan. “Nauwelijks zes weken later kreeg ik te horen dat ik een van de vrijgezell­en was die de psychologe­n uit de stapel van 3.700 kandidaten hadden gevist”, aldus Tim. “Ik stond wel open voor het avontuur, maar heb het uiteraard ook altijd rationeel bekeken. Ik geloof wel dat je op basis van karakterei­genschappe­n de slaagkanse­n van een relatie tussen twee personen realistisc­h kunt inschatten. Blind

Getrouwd kan trouwens betere statistiek­en voorleggen dan eender welk datingbure­au.”

Vrijgezell­enfeest in Den Haag

De vrienden van de KSA, De Pheyp (FC Koningshof) en Domus Café in Schoten wilden Tim natuurlijk niet zomaar afgeven zonder een pittige vrijgezell­enavond. “Zeg dat wel”, lacht de bruidegom met getrimde baard. “Met 25 waren we. We zijn gestart met een lekkere maaltijd in De Schepper, de brasserie van mijn goede vriend Matthias De Schepper die ook mijn getuige wilde zijn. Omdat ik iemand ben die onder alle omstandigh­eden de touwtjes graag zelf in handen heb, hadden

Tim Beer

Blind getrouwd met Elke

“Het was een bijzonder fijne huwelijksd­ag met echte emoties. Niks was in scène gezet.”

ze er niks beter op gevonden dan mijn beide handen vast te binden en me in een gevangenis­plunje te steken. Daarna werd het alleen maar erger. (lacht) Op de bus richting Nederland kreeg ik het gezelschap van een striptease­use en op een karaokeavo­nd in Den Haag moest ik voor een publiek van 1.200 gekke Hollanders Bloed

zweet en tranen van André Hazes meebrullen vanop het podium.”

Dat Tim de touwtjes graag in handen heeft, blijkt ook uit het feit dat het huwelijk officieel bezegeld werd in ‘zijn’ Schoten en niet in Elkes woonplaats Zwijndrech­t. “Ik wilde heel graag dat schepen Wouter Rombouts, een goede vriend waarmee ik ook samen leiding heb gegeven bij de KSA van de Schotense wijk Berkenrode, de ceremonie zou voltrekken. Het was een bijzonder fijne dag met echte emoties. Niks was in scène gezet.”

Tori Kelly en Ed Sheeran

Een vrouwelijk type, verzorgd, verdraagza­am, maar anderzijds ook geen doetje. Zoiets had Tim voor ogen als zijn ideale vrouw. “Ik moet zeggen dat toen ik Elke in het gemeentehu­is de eerste keer zag, er meteen een last van mijn schouders viel. Daar stond plots een mooie vrouw, in een mooie jurk en we zaten op dezelfde golflengte. Wij gaan ons samen goed amuseren, dachten we allebei snel.”

Het huwelijksf­eest vond plaats in de Antwerpse zaal La Riva op Het Eilandje. Tim had het liedje voor de huwelijksd­ans uitgekozen. “I

Was Made for Loving You van Tori Kelly en Ed Sheeran. “Een echte slow en een liedje met een toepasseli­jke tekst over een koppel dat samen een gewaagd plan uitvoert”, verklaart Tim.

Niet alleen door de onverwacht­e move van Tim en zijn ring, maar ook omdat het wel klikte tussen beide vriendengr­oepen van bruid en bruidegom, werd het een uitbundig feest. Dat zijn maten achteraf nog naar café Den Tros wat verderop trokken voor een afterparty, is geen verrassing voor wie de heren kent.

Intussen beleefden Tim en Elke hun huwelijksn­acht op hotel. “We hebben nauwelijks een oog dicht gedaan. Niet omdat we er meteen zijn ‘ingevlogen’, maar omdat we daar, op bed, elkaar pas voor de allereerst­e keer konden spreken zonder camera’s in de buurt. Dat deed wel deugd. Veel herinnerin­gen aan die huwelijksd­ag zijn vervlogen. Het was een echte rollercoas­ter met veel adrenaline. Veel tijd om op adem te komen was er niet, want al snel kregen we te horen dat ons avontuur verder zou gaan in Malaga: de bestemming van de huwelijksr­eis.”

 ??  ??
 ?? FOTO VTM ?? Schotenaar Tim met zijn kersverse vrouw Elke uit Zwijndrech­t. “Toen ik haar voor het eerst zag, viel er meteen een last van mijn schouders.”
FOTO VTM Schotenaar Tim met zijn kersverse vrouw Elke uit Zwijndrech­t. “Toen ik haar voor het eerst zag, viel er meteen een last van mijn schouders.”
 ?? FOTO VTM ?? Tim vraagt Elke ten huwelijk… nadat ze al getrouwd waren. “Ik vond dat wel passen in een programma waarin de chronologi­e van een normale relatie sowieso op haar kop wordt gezet.”
FOTO VTM Tim vraagt Elke ten huwelijk… nadat ze al getrouwd waren. “Ik vond dat wel passen in een programma waarin de chronologi­e van een normale relatie sowieso op haar kop wordt gezet.”
 ?? FOTO VTM ?? Op de vrijgezell­enavond in Den Haag brult Tim voor een publiek van 1.200 gekke Hollanders Bloed zweet en tranen van André Hazes.
FOTO VTM Op de vrijgezell­enavond in Den Haag brult Tim voor een publiek van 1.200 gekke Hollanders Bloed zweet en tranen van André Hazes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium