Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Parket wil moeder die kinderen vermoordde niet vervolgen

- (tlg)

Bieke W., de jonge moeder die afgelopen zomer haar drie kinderen om het leven bracht, zal worden geïnternee­rd. Toch als het van het parket afhangt.

De feiten vonden afgelopen zomer plaats. Op 28 augustus vroeg in de ochtend werd de politie opgeroepen voor een verkeerson­geval waarbij een wagen tegen een brugpijler was geknald. De agenten troffen Bieke W. bijna ongedeerd achter het stuur aan. De vrouw gaf meteen toe dat ze haar drie kinderen – tussen 4 jaar en drie maanden oud – thuis om het leven had gebracht. De politie haastte zich naar de woning, waar ze Biekes echtgenoot wakker moesten bellen. Hij had geen flauw benul van de gruwel die zich onder zijn dak had afgespeeld.

Het gerecht stelde een college van psychiater­s aan en die waren unaniem: “Bieke W. was ontoereken­ingsvatbaa­r op het moment dat ze haar drie kinderen om het leven bracht.”

Haar advocaat stelde van in het begin dat W. met een zware depressie kampte en niet langer zichzelf was. De vader van de kinderen bleef zijn vrouw – ondanks alles – de hele tijd steunen.

Op 13 maart zal het parket nu zélf de internerin­g van de jonge moeder vragen aan de raadkamer in Brugge. Sinds begin november zit W. al in een gesloten psychiatri­sche instelling. De kans bestaat dat ze binnen afzienbare tijd “genezen” wordt verklaard en de instelling mag verlaten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium