Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lizzie brengt met café Tram 3 de roaring twenties naar ’t Stad

Locatie dans- en eetzaak in oude binnenstad stapsgewij­s op sociale media te ontdekken

-

30 maart is D-day voor Liesbet Goedemé. Die dag wordt de populaire Antwerpse cafébazin 30 en dat viert ze met de opening van haar nieuwe café: Tram 3. Symbolisch­er kan niet. “Hier ga ik 100% mijn zin doen. Tram 3 wordt een verborgen parel voor de locals.”

Het moet er meteen boenk op zijn op 30 maart. Want Liesbet Goedemé zou zichzelf niet zijn, mocht ze de deuren van haar nieuwe zaak niet met een grote zwier opengooien. “Ik geef meteen een stevig feest voor alle Antwerpena­ars”, zegt de immer enthousias­te barvrouw.

Met Tram 3 begint ze aan een nieuw hoofdstuk in haar leven. “Ik ben op de wereld gezet om andere mensen gelukkig te maken”, glimlacht Liesbet, Lizzie voor haar klanten. “Bij mij vertaalt zich dat in het openhouden van een café waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik sinds mijn 18de weet wat ik wil in het leven.”

Dat ontdekte ze toen ze begon achter de bar van de bekende studentenk­roeg Kassa 4 op de Ossenmarkt. “Barvrouw zijn, dat is wie ik ben. Ik ben café Kassa 4 nog steeds heel dankbaar dat ik dat daar heb mogen ontdekken.” Vijf jaar geleden opende ze vervolgens samen met haar toenmalige partner haar eerste eigen café in het centrum van Antwerpen: cafee Cabron. Toen het koppel uit elkaar ging en ze zich terugtrok uit de zaak, viel ze even in een zwart gat. “Ik wist niet of ik de moed nog had om opnieuw te beginnen. Maar dankzij mijn familie en vrienden kan ik nu, een jaar later, met dit fantastisc­he nieuws naar buiten komen.”

Dat nieuws kreeg dus de naam Tram 3. “Die naam lijkt misschien eenvoudig, maar het klopt helemaal. Enerzijds word ik 30 en is dit een vette knipoog naar mijn doelpublie­k: de dertigers. Maar tram 3 is ook de tramlijn die naar Merksem rijdt, waar ik geboren ben. En ik zit gewoon graag op de tram”, lacht ze.

Haar nieuwe café, een geklasseer­d pand, is een verborgen parel in de oude binnenstad. “De precieze locatie zal ik stapsgewij­s via sociale media bekendmake­n, zodat mensen tegen 30 maart exact weten waar ze moeten zijn. Want langs de buitenkant merk je amper iets op.”

Wat ze wel al wil vertellen? “Tram 3 telt twee verdieping­en. De eerste verdieping zal doen terugdenke­n aan de

roaring twenties en The Great Gatsby.

Op de tweede verdieping wordt het allemaal een pak meer rock-’n-roll. De zaak heeft ook een prachtig terras met zicht op de kathedraal. Ik wil met Tram 3 de Antwerpena­ar een café geven waar het elk weekend feest is. Waar dj’s komen draaien, waar geregeld optredens georganise­erd worden en waar je bovendien terechtkan voor een lekkere maaltijd.”

En voor dat laatste zorgt Joke Michielsen (31), die met haar cateringbe­drijfje Kapitän al enkele jaren op volle toeren draait. “Ik zal in Liesbets café telkens tussen 18-21u komen koken. Goede, gezonde kost in een gezellige sfeer waarbij je achteraf altijd nog een patatje kan komen bij vragen. En nadien kunnen mensen gewoon blijven plakken. Op zondag zorg ik ook voor een brunch.”

Kunstwerk

De twee zijn er klaar voor. “Het is alsof deze plek aan het wachten was op mij”, lacht Liesbet. “Een vol café waar een gezellige chaos heerst: ik kan niet wachten tot het zo ver is. Hier zal ik 100% mijn ding kunnen doen. Zo ben ik bijvoorbee­ld bezig met het brouwen van mijn eigen champagneb­ier, Brutte Lizzie, in samenwerki­ng met brouwerij Dame Jeanne. En bevriende kunstenare­s Charlotte De Cock zal nog voor een

graaf kunstwerk zorgen. Alles valt in zijn plooi. Het lijkt wel alsof de voorbije jaren een oefening waren en dat dit het echte werk is. Dit wordt het jaar van de vrouw.”

ELIEN VAN WYNSBERGHE

De locatie van Tram 3 zal stapsgewij­s bekend worden gemaakt via de Instagramp­agina Lizzie_in_the_City

Liesbet Goedemé

Uitbaatste­r Tram 3

“In het weekend komen er dj’s draaien en kunnen er optredens georganise­erd worden.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Café-uitbaatste­r Liesbet Goedemé (links) en Joke Michielsen van cateringbe­drijfje Kapitän. “In Tram 3 moet het ieder weekend feest zijn”, zeggen de twee. “En je zal er bovendien lekker kunnen eten.”
FOTO PATRICK DE ROO Café-uitbaatste­r Liesbet Goedemé (links) en Joke Michielsen van cateringbe­drijfje Kapitän. “In Tram 3 moet het ieder weekend feest zijn”, zeggen de twee. “En je zal er bovendien lekker kunnen eten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium