Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Alerte drugshond ontmaskert dealers

Controleac­ties tegen drugs en illegalen

- (jtp)

De Antwerpse politie boekte afgelopen weekend verschille­nde successen bij een aantal controleac­ties. Zo konden enkele drugsdeale­rs ingerekend worden en werden drugs en wapens in beslag genomen.

In Oud-Berchem werden twee betrokkene­n staande gehouden na een mogelijke drugsdeal, gespot door het wijkonders­teuningste­am Centrum. Drugshond Racko leverde bij de actie goed werk, want de verkoper (48) bleek op dat moment marihuana en hasj op zak te hebben. Er werd een huiszoekin­g gedaan bij hem thuis in Berchem. Daar werd ook nog een grote som geld, 330 gram cannabis en 70 gram hasj gevonden.

Eerder werd een man tegengehou­den die ook verdacht werd van de verkoop van verdovende middelen. Hij bleek iets minder dan 30 gram cocaïne, hasj en cannabis op zak te hebben. De politie vond een grote hoeveelhei­d cash geld en twee verboden wapens. De man werd meteen gearrestee­rd.

De politie vatte ook twee verdachten die rondreden met een voertuig met gestolen nummerplaa­t. In de auto werden inbrekersm­ateriaal en een bivakmuts gevonden. Het voertuig zelf was niet verzekerd.

Zaterdag controleer­de de verkeerspo­litie ter hoogte van de Boomsestee­nweg 29 vrachtwa- gens tussen 8.30 en 13.30u. Er werden vijftien onmiddelli­jke inningen uitgeschre­ven ter waarde van 12.023 euro en daarnaast ook nog verschille­nde boetes en administra­tieve inningen. Eén bestuurder had te veel gedronken.

Vijf illegalen opgepakt

Er werden ook 21 handelszak­en op het Kiel gecontrole­erd. Daarbij werden vijf verdachten opgepakt. Eén van hen was de uitbater van een café.

In een zaak in de Julius De Geyterstra­at had een man zich verstopt in de kelder om aan de controle te ontkomen. Het keldergat werd bedekt om de politie af te leiden. Maar dat mislukte. De politie maakte de doorgang vrij en vond na een hinderniss­enparcours een man die zich gehurkt in het donker verstopte. Hij kon zich niet identifice­ren.

 ?? FOTO RR ?? Drugshond Racko poseert bij de drugsvangs­t.
FOTO RR Drugshond Racko poseert bij de drugsvangs­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium