Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pozuelo praat niet meer met Genk

- (mg, svd, bla)

Alejandro Pozuelo (27) heeft zijn keuze gemaakt. Hij wil zijn droomtrans­fer naar Toronto realiseren, desnoods via de rechtbank. “De tijd van onderhande­len met Genk is voorbij”, bevestigt zijn manager David Garcia. “Als de club niet wil meewerken, gebruiken we de juridische weg.”

Genk probeerde te regelen dat Alejandro Pozuelo pas in mei naar Toronto zou gaan, maar de Canadese club wil de Spaanse spelmaker nú. En dus zit het dossier muurvast. Genk wil hem onder geen beding laten gaan en zegt dat de clausule met de afkoopsom van 8 miljoen vorige maand uit het contract werd gehaald, tot 14 juni. Tegen betaling trouwens. “We hebben daarover een rechtsgeld­ig akkoord”, klinkt het. Die afspraak werd per e-mail gemaakt, Pozuelo bevestigde toen op een speciaal georganise­erde persconfer­entie ook dat hij het seizoen bij Genk zou uitdoen. Alleen werd het document, dat na enkele e-mails over en weer op punt was gezet, uiteindeli­jk niet getekend, omdat net op dat moment Toronto op de proppen kwam. Genk werd nog voor de wedstrijd op Waasland-Beveren (2 februari) op de hoogte gebracht van die interesse, maar wimpelde ze meteen af.

Het management van Pozuelo stelt nu dat de afkoopsom nog steeds geldig is, omdat ze nooit formeel uit het contract werd gehaald. “Genk moet zich houden aan de clausule in zijn contract”, zegt makelaar David Garcia. “Als een club een bod van 8 miljoen euro doet, moet Genk meewerken aan een transfer. Toronto heeft dat bod gedaan en dus moet Genk met Toronto aan tafel. Als het dat niet doet, gebruiken we de juridische weg.” De clausule wordt dus het voorwerp van een eventuele rechtszaak. Volstaan e-mailverkee­r en mondelinge verklaring­en van de speler als bewijslast? Of geeft het ontbreken van een getekend document de doorslag? Wet van ‘78

Verbreekt Pozuelo zijn contract - dat kan via de beruchte ‘wet van 78’ - dan kan dat beide partijen heel duur te staan komen. Oordeelt de rechter dat Genk zich niet hield aan de transfervo­orwaarden (van de clausule), dan kan de speler een fikse schadeverg­oeding voor zijn gederfde inkomsten eisen. Maar wordt de speler in gebreke gesteld, dan dreigt Genk met een stevige schadeclai­m van ettelijke miljoenen. Bovendien kan de Spanjaard bij een contractbr­euk mogelijk niet meer naar Toronto vanwege de reglemente­n van de Amerikaans­e MLS. Hij zou dan wel nog terechtkun­nen bij een Chinese club. Al moet die dan weer een schadeclai­m vrezen, als Genk aanklopt bij de FIFA.

“Ik kan nog niet zeggen wanneer we naar de rechtbank stappen”, aldus Garcia. “Maar met Genk praten we niet meer.”

 ?? FOTO'S JEFFREY GAENS ?? Alejandro Pozuelo met zijn manager David Garcia.
FOTO'S JEFFREY GAENS Alejandro Pozuelo met zijn manager David Garcia.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium