Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet het voetbal waar je warm van wordt”

- (hf)

Berchem Sport moest zondag zijn meerdere erkennen in Hades na een wedstrijd waarin er weinig te beleven viel (0-2). Naast de knappe prestatie van de jonge doelman Byron Van Buynder was het snelle wederoptre­den van Bas Saillart het enige lichtpunt.

Enkele weken geleden werd Sas Saillart geveld door klierkoort­s. Zondag mocht hij sneller dan verwacht invallen.

“Het was een moeilijke wedstrijd op een zwaar veld”, kijkt Bas Saillart terug. “De twee ploegen kozen ervoor om te voetballen vanuit de organisati­e. Het werd dus een match waar je als toeschouwe­r niet onmiddelli­jk warm van wordt, met weinig kansen, maar waarin Hades zich toch iets gevaarlijk­er toonde dan wij. Ze waren dan ook de verdiende winnaars. Jammer, want we hadden een mooie zaak kunnen doen in het klassement.” “Iedereen weet dat Berchem het moet hebben van combinatie­s over de grond, iets wat in de omstandigh­eden en op het veld van zondag erg moeilijk was. Ondanks de inzet en de goede wil van iedereen misten we ook de nodige kracht om een dergelijk duel naar onze hand te zetten. Toch moeten we zaterdag met het volste vertrouwen naar Patro Eisden afreizen, willen we daar iets rapen. Hopelijk kunnen we daar voetballen onder andere omstandigh­eden en op een degelijk terrein.”

“Zelf ben ik na mijn ziekte nog in volle opbouw. Ik mag trainen van de dokter, maar als ik me vermoeid voel, moet ik een training overslaan. Tot nu toe was dat gelukkig nog niet nodig, hoewel ik natuurlijk voel dat ik nog niet top ben.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium