Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We missen de beloning voor ons prima seizoen”

Rob Wouters en Sint-Lenaarts pakken net naast de tweede periodetit­el

- WALTER PEERSMANS

Sint-Lenaarts is er niet geslaagd om zijn voorlopige schitteren­de seizoen te bekronen met de tweede periodetit­el. Leider Tienen, de enige overgeblev­en andere kandidaat om de tweede periode te pakken, ging dan wel met 3-0 onderuit bij Zwarte Leeuw. Sint-Lenaarts, dat zelf moest winnen, bleef op een 1-1-gelijkspel steken bij Bilzerse-Waltwilder.

Uiteraard was de ontgoochel­ing merkbaar in de kleedkamer van Sint-Lenaarts na de wedstrijd in Bilzen. Ook bij verdediger Rob Wouters.

“Het is jammer dat we net naast die periodetit­el grijpen. Het zou een mooie beloning geweest zijn voor het prima werk dat we dit seizoen al hebben geleverd, maar er is niets meer aan te doen”, aldus Wouters. “We speelden een goede eerste helft waarin we ook behoorlijk wat kansen creëerden. De zege zat er dus zeker in, maar het heeft niet mogen zijn.”

“Wie had er trouwens vooraf gedacht dat leider Tienen op Zwarte Leeuw zou gaan verliezen? Niemand toch? Ik was er voor de wedstrijd alvast zeker van dat Tienen niet zou verliezen. Het bewijst nog maar eens dat er geen gemakkelij­ke ploegen in onze reeks zitten en dat elke wedstrijd moeilijk is.”

Sint-Lenaarts blijft door het gelijkspel op de tweede plaats. Houtvenne kruipt wel wat dichterbij en telt nu vijf punten achterstan­d. “Er is geen man over boord”, zegt Wouters. “Al is het uiteraard ook met het oog op de tweede plaats spijtig dat we twee punten lieten liggen. Dat had tegen de voorlaatst­e in het klassement niet mogen gebeuren. Nogmaals: we speelden een heel sterke eerste helft. Na de rust verliep het spel evenwichti­ger. We mogen echter niemand iets verwijten. Al zorgt dit resultaat er wel voor dat we beseffen dat we de komende weken bij de les moeten blijven en dat we hard moeten blijven werken om bovenaan te blijven meedraaien.”

Ternesse

Over zijn eigen prestaties mag Rob Wouters niet klagen. “Ook op Bilzen heb ik mijn wedstrijd gespeeld, maar ik had uiteraard liever gewonnen. We zijn nu een beetje ontgoochel­d, maar spelen een sterk seizoen en staan nog altijd op de tweede plaats. Zaterdag ontvangen we voor eigen volk Ternesse. Dan zullen we weer vol voor de winst knokken. Verder bekijken we het van wedstrijd tot wedstrijd en zien we wel waar het schip straks strandt”, aldus Wouters.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Rob Wouters (rechts) op archiefbee­ld met Dirk Mathyssen van Cappellen.
FOTO KOEN FASSEUR Rob Wouters (rechts) op archiefbee­ld met Dirk Mathyssen van Cappellen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium