Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik geef het toe: ik had soms een mentalitei­tsprobleem”

20-jarige Levy Maviluka mag nog eens kort opdraven, maar beseft dat hij uit ander vaatje moet tappen

-

Met nog dik tien minuten te gaan in de wedstrijd van zondag tegen Lyra-Lierse (1-1) mocht Levy Maviluka nog eens opdraven bij Ternesse. Scoren deed de aanvaller niet - die eer was voor Gilles Sallaets weggelegd -, maar Maviluka kon zich nog wel eens tonen.

Maviluka kwam vorige zomer over van Rupel Boom, maar bakte er dit seizoen bitter weinig van. Ook zondag tegen Lyra-Lierse bleef de 20-jarige spits lang op de bank. Toen de 0-1 op het bord bleef, dropte coach Sven Eeraerts de aanvaller toch maar in de ploeg.

“We hadden de kansen om meer dan één punt te pakken, maar we scoorden slechts één keer”, zegt de man die zelf dik tien minuten speelde. “Het stond 0-1 toen ik inviel. Specifieke instructie­s heb ik niet gekregen, ik moest gewoon mijn ding doen. Acties maken dus. Ik hoop eindelijk wat meer kansen te krijgen. Ik kwam naar Ternesse om zo veel mogelijk te kunnen spelen”, zegt Maviluka, die de voorbije maanden om de haverklap in en dan weer uit de wedstrijdk­ern verscheen. Niet meteen iets om vrolijk van te worden. “Waarom ik er de ene keer wel en de andere keer niet bij ben, moet je aan de coach vragen

(lacht). Wat ik zelf denk? Ik geef het toe, ik had soms problemen om de juiste mentalitei­t te hebben en te tonen. Al is dat nu allemaal in orde gekomen.”

Een gesprek met trainer Sven Eeraerts had Maviluka de voorbije weken niet. “Ik besef dat als ik mijn best doe, de kansen wel zullen komen, maar dan moest mijn mentalitei­t beter. Wat ik precies bedoel? Mijn mentalitei­t op training, de geleverde inspanning­en. Na mijn overgang van Rupel Boom had ik best wat aanpassing­sproblemen. Het niveau en de

sfeer waren anders bij Ternesse. Ik kwam in een andere situatie terecht.” Geprikkeld

De aanvaller vindt dat het punt tegen Lyra-Lierse iets is waar de spelers zich aan kunnen optrekken. Zeker omdat Ternesse na enkele lastige weken nog niet is gered. Het wordt de komende weken nog werken geblazen. “3 op 21 is te weinig, maar ik hoop dat we de situatie na dit gewonnen punt goed zullen aanpakken. Dan ben ik ervan overtuigd dat we nog mooie prestaties zullen laten noteren. Zelf hoop ik wat meer minuten te krijgen, want tien minuten is te weinig. Ik heb geleerd dat de ploeg altijd voorgaat op het individu. Dat de supporters mij vooruit stuwden tegen Lyra-Lierse? Eén ding is zeker, wat er ook wordt geroepen: ik word er altijd door geprikkeld”, besluit Maviluka.

 ?? FOTO SMB ?? Levy Maviluka.
FOTO SMB Levy Maviluka.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium