Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik begrijp het niet goed”

Ex-wereldkamp­ioen Keta verliest verrassend op punten in enige profkamp van de avond

- PATRICK POPPE

Met 18 kampen vol spektakel is de zesde The Battle of San Marco een succes geworden. Azimi Zabiullah (The Bushido’s) won er zijn eerste Vlaamse titel in wat de beste kamp van de avond was, Mamoudou Keta verloor in de enige profkamp wel verrassend op punten.

De meest indrukwekk­ende zege was voor Azimi Zabiullah (The Bushido’s), die tegen Youssef Azhgay (The Bulldogs) vocht voor de Vlaamse titel tot 61kg. Het werd een spannende en verbeten strijd waarin Zabiullah op punten won van de pupil van Daniëlla Somers. “Dit was Azimi zijn achtste kamp zonder verlies”, zei trainer Jan Goyvaerts, die met The Bushido’s al heel wat kampioenen afleverde. “Hij is pas 17 en ik zie een groot talent in hem als hij zo verder blijft werken. We laten hem nu nog wat rijpen in de C-klasse, maar de overstap naar de amateurs zal niet lang meer duren.”

Azhgay en zijn hoek keken tevreden op de wedstrijd terug. “We verloren op punten, maar wel tegen iemand die normaal vier, vijf kilogram zwaarder kampt.”

Goyvaerts beet met zijn enige prof op de affiche, Mamoudou Keta, wel in het zand. De gewezen wereldkamp­ioen en tweevoudig Europees kampioen verloor verrassend op punten van Youness Benmalek. “Het was nochtans geen moeilijke wedstrijd. Ik begrijp het niet goed. Ik heb niet voluit kunnen trainen ook”, zei Keta.

Een rematch zit er niet aan te komen vermits er geen titel op het spel stond. “We moeten ons wat beraden over zijn toekomst”, zei Goyvaerts nog. “Misschien is Mamoudou wat verzadigd na al die jaren. Het wordt een tand bijsteken of afbouwen.”

Verder was er een puntenzege voor Sahida El Khadira (The Bushido’s) bij de vrouwen en Achraf Bijou (The Bulldogs) bij de jeugd. The Bulldogs betaalden met hun jonge boksers duidelijk nog leergeld met vijf nederlagen in zes kampen.

Het Antwerpse ringsports­eizoen draait op volle toeren. Op 16 maart is er in de Deurnese Arenahal al de veertiende Staredown, een top-MMA-toernooi. Zo zal de SFC featherwei­ght titel bij de vrouwen op het spel staan in een partij tussen de Antwerpse Cindy Dandois en de Duitse kampioene thaiboksen Gemma Pike. En na een jaar van afwezighei­d keert Ayton de Paepe terug naar de ring en strijdt hij voor de SFC bantamweig­ht pro titel tegen de sterke Braziliaan Lucas Tenorio.

 ?? FOTO MICHEL DELVAUX ?? Zabiullah (links) incasseert een rechtse van Azhgay maar wint wel op punten.
FOTO MICHEL DELVAUX Zabiullah (links) incasseert een rechtse van Azhgay maar wint wel op punten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium