Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jammer dat ik me niet kon bewijzen in de finale”

- (kadr)

Het WK snowboarde­n in het Amerikaans­e Park City is stevig door elkaar geschud door extreme weersomsta­ndigheden. Nadat de Big Air-competitie eerder op de week al was afgelast, viel nu ook de finale van de slopestyle in het water. Zo had Sebbe De Buck niet de kans om zijn resultaat van de kwalificat­ies en de halve finales nog te verbeteren. De Buck eindigde achtste. Seppe Smits, die voor het eerst na een lange revalidati­e opnieuw aan een wedstrijd deelnam, werd twaalfde.

Van de vijf Belgen (Sebbe De Buck, Seppe Smits, Stef Vandeweyer, Ilias Van Hoof en Loranne Smans) die in de slopestyle startten, kon alleen De Buck zich voor de finale plaatsen.

“Ik zette een redelijke safe run neer in de kwalificat­ies”, vertelt de 23-jarige snowboarde­r uit Zoersel. “De top drie van de twee heats ging rechtstree­ks door naar de finale. De volgende vijf uit elke heat mochten eerst naar de halve finales. Vier van de tien van die halve finales konden zich dan uiteindeli­jk voor de finale plaatsen. In die halve finales slaagde ik erin om de moeilijkhe­idsgraad van mijn tricks nog wat op te drijven en met een score van 82.5 punten was de finale een feit.”

“Maar het weer speelde ons opnieuw parten. Het waaide veel te hard om de finale veilig te laten plaatsvind­en. De organisati­e besloot daarom het resultaat van de kwalificat­ies en de halve finales als eindresult­aat te beschouwen. Zo werd ik uiteindeli­jk achtste.”

“Natuurlijk ben ik wel blij dat ik een finaleplaa­ts heb kunnen afdwingen op het WK. Maar ergens voelde ik dat er nog meer in zat en had ik die finale graag aangegrepe­n om nog wat plaatsen op te schuiven richting podium. Een beetje een gemiste kans, al staat de veiligheid van alle atleten uiteraard wel op de eerste plaats”, besluit Sebbe De Buck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium