Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Aanpak van Rudi Diels begint te werken”

- (basp)

Paulien Couckuyt verpulverd­e op de IFAM indoor in Gent haar persoonlij­k record op de 400 meter indoor met een volle seconde tot 54”57. Zondag loopt ze opnieuw een 400 meter op het BK indoor.

De 21-jarige Couckuyt overtrof haar stoutste verwachtin­gen. De Vlaams kampioene 400 meter indoor won haar reeks met grote voorsprong in 54”57. Een mooie tijd. Slechts negen Belgische vrouwen liepen ooit sneller op een 400 meter indoor.

“Dit had ik zeker niet verwacht”, zei Couckuyt. “Na mijn 400 meter op het VK was ik al enorm content. Ik wist eigenlijk niet of ik nog veel sneller kon. Daarom trok ik zonder verwachtin­gen naar de IFAM, maar ik liep heel soepel en ontspannen. Toen ik finishte, had ik niet het gevoel dat de tijd zo snel was, maar het was super.”

De Belgisch beloftekam­pioene op de 400 meter horden maakte het afgelopen jaar veel vooruitgan­g. “Het is het eerste jaar dat ik me zo fel op atletiek focus. Ik train nu voor het tweede jaar bij Rudi Diels. Ze zeggen altijd dat je vanaf het tweede jaar bij een nieuwe trainer vooruit begint te gaan. Ik heb ook een extra krachttrai­ning per week toegevoegd. Ik was niet vermoeid door de examens en heb goed kunnen doortraine­n. Op alle vlakken heb ik geprobeerd om alles net iets beter te doen. Dat zorgt er allicht voor dat het nu zo goed draait.” Zondag, op het BK indoor, kruipt Couckuyt opnieuw in de startblokk­en voor een 400 meter. “Ik ben heel benieuwd wat dat BK zal geven. Daar loop ik tegen toppers als Camille Laus en Hanne Claes. Wie weet stuwen zij mij naar een nog snellere tijd. In de vorige wedstrijde­n liep ik zelf op kop, maar op het BK zal dat niet zo zijn. Ik ben benieuwd hoe ik met zo’n situatie zal omgaan. Deze winter heb ik echt al mijn verwachtin­gen overtroffe­n. Ik begon aan het indoorseiz­oen met het idee om in de 55 seconden te lopen. Dat doel heb ik ruimschoot­s bereikt. Daarna wil ik me vooral goed voorbereid­en voor het zomerseizo­en om te kijken wat de 400 meter horden zal brengen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium