Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Minister is te hoog gegrepen”

Kathleen Krekels (N-VA):

- (jaa)

Kathleen Krekels (N-VA) smijt zich ondanks de zware chemo die ze momenteel ondergaat, in de verkiezing­scampagne. Ze kreeg plaats negen toegewezen voor het Vlaams Parlement.

In 2014 werd Krekels – die schepen is in Schilde – voor het eerst verkozen als Vlaams volksverte­genwoordig­er. Tot dan was ze zorgcoördi­nator in het Heilig Hart in ’s-Gravenweze­l.

“Het zijn die ervaringen op school die mij destijds hebben gedreven om beleidsmat­ig mijn steentje bij te dragen aan ons onderwijs. De afgelopen periode waren het basisonder­wijs, leerlingen­begeleidin­g, het M-decreet en de aandacht voor hoogbegaaf­den mijn stokpaardj­es. Ik wil dit werk graag verderzett­en”, zegt ze.

Chemothera­pie

De ’s-Gravenweze­lse getuigde eind vorig jaar openhartig over de borstkanke­r die bij haar werd vastgestel­d. “De chemothera­pie valt me zwaar”, geeft ze een stand van zaken. “Ik heb er nu twee van de zestien sessies opzitten. Vooral de dagen volgend op een bestraling voel ik me erg belabberd. Maar ik probeer zowel mijn werk in het gemeentehu­is als in het Vlaams Parlement zo goed mogelijk te blijven doen. En ook de campagne ga ik niet verwaarloz­en, al zal ik selectieve­r moeten zijn in de activiteit­en die zich aandienen.”

Maanden geleden al eiste N-VA de onderwijsm­inister op in de volgende Vlaamse regering. “Onderwijs is mijn ding, maar minister is te hoog gegrepen. Er zijn anderen die daar meer geschikt voor zijn.”

Ook Sanne Van Looy, Krekels’ parlementa­ir medewerkst­er en schepen in Malle, zal kandidaat zijn. Vanop de twaalfde plaats dingt zij naar een zitje in de Kamer. En eerder raakte al bekend dat ook ‘buurman’ Maarten De Veuster uit Schoten kandideert. “Een medestande­r, maar ook een concurrent”, beseft Krekels.

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Kathleen Krekels.
FOTO JAN AUMAN Kathleen Krekels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium