Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beuken- en Platanenla­an helemaal in het nieuw

Riolering- en wegeniswer­ken beginnen deze maand

-

Deze maand starten de rioleringe­n wegeniswer­ken in de Beukenlaan. Na de zomervakan­tie is dan de Platanenla­an aan de beurt.

riolering in een deel van de Beukenlaan is al een hele tijd in zo’n slechte staat, dat de gemeente vorig jaar veiligheid­smaatregel­en moest nemen. Dat was nodig omdat uit camera-inspectie bleek dat de riolering in de Beukenlaan op sommige plaatsen in nog slechtere staat verkeerde dan werd aangenomen.

Aan die situatie komt nu een einde, want nog deze maand starten de riolering- en wegeniswer­ken in de Beukenlaan. Ondertusse­n hebben de nutsmaatsc­happijen hun taak al uitgevoerd en kunnen de voorbereid­ende werken starten.

“In een eerste fase wordt gewerkt in de Beukenlaan”, weet Rik Frans (N-VA), burgemeest­er van Stabroek. “Er komen een gescheiden riolerings­stelsel en een nieuwe weg. Ter hoogte van het grasveld aan de Lorenlaan en de Kastanjela­an voorzien we een wadi. Dat is een soort vijver met wisDe selende waterstand, omdat hij afhankelij­k is van de regen. Deze fase moet tegen september klaar zijn. Dan komt fase 2, die hetzelfde uitvoert in de Platanenla­an, maar zonder wadi. Hier start de aannemer in september, in mei volgend jaar moet alles klaar zijn. Dan komen er in de twee straten nieuwe bomen.”

Voor de schoolbus van Wilgenduin, die in de wijk kinderen ophaalt, worden tijdelijk andere ophaalpunt­en vastgelegd.

 ?? FOTO EVDW ?? Naast een nieuwe riolering krijgen beide lanen ook nieuwe bomen.
FOTO EVDW Naast een nieuwe riolering krijgen beide lanen ook nieuwe bomen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium