Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Iedere week volle bak en toch al twee jaar op zoek naar een opvolger”

Dancing De Toverfluit start met optredens en automarkt om overnemers aan te trekken

- KRISTIN MATTHYSSEN

Hoewel de parking elke zondag volstaat en de vrijgezell­enavond op maandag een publiekstr­ekker blijft, zoekt Eddy Van den Reeck al twee jaar vergeefs een overnemer voor dancing De Toverfluit in Halle. “Ik snap het niet”, zegt Eddy ‘de Snor’.

Eddy Van den Reeck wordt in april 68 jaar. “Mijn vrouw Ria wordt 58 en heeft rugproblem­en. Ze werkt al 38 jaar keihard in de horeca. Ik wil mijn vrouw nog wat qualitytim­e gunnen”, zegt de uitbater.

“Op zondag is de parking altijd te klein. En op maandag staat er altijd al veertig man te wachten als ik de deur om 20u open voor de vrijgezell­enavond. Toch is het blijkbaar heel moeilijk om een overnemer voor een baandancin­g van deze omvang te vinden”, stelt Eddy vast.

In plaats van de armen te laten hangen en te slabakken, starten Eddy en Ria een reeks nieuwe projecten om hun zaak in de aandacht te houden. “We organisere­n sinds enkele maanden op zondagvoor­middag een boerenmark­t op de parking, die succes begint te krijgen. Vanaf de zomer wil ik nog artiesten met livemuziek op die boerenmark­t zetten. Voorlopig zorg ik er zelf voor muziek. Van april tot september gaan we ook iedere eer- ste zaterdag van de maand tussen 10 en 18u een automarkt op de parking van de Toverfluit houden, waar particulie­ren hun auto kunnen komen verkopen. Vanaf april starten we hier elke laatste zaterdag van de maand met een rommelmark­t. Donderdag of zaterdagna­middag gaan we in samenwerki­ng met Dennie Damaro optredens voor ouderen organisere­n, zoals vroeger. Op 23 februari is er nog een grote ode-avond met Luc Caals en Dennie Damaro. Caals zingt Hazes en Damaro Tura.”

Door alle nieuwe initiatiev­en krijgen Eddy en Ria het in plaats van rustiger nog veel drukker. “Maar het is nodig. Met de standgelde­n van al die initiatiev­en kan de nieuwe uitbater zijn huur eigenlijk al betalen.”

De vaste klanten gunnen Eddy en Ria hun pensioen. Walter (60) uit Wijnegem komt elke maandag naar de vrijgezell­enavond, net als Wiske (62) uit Hoevenen. “De ‘Fluit’ moet blijven”, vindt Wiske. “Zoiets vind je niet meer.” Walter knikt. “Ik kan toch moeilijk naar de La Rocca gaan?” Inderdaad, want die is ook al dicht...

Jhony Wouters ( 70) uit Grobbendon­k komt voor de vijfde keer. ”Ja, het is Jhony met ‘jh’ vooraan. Ik heb daar al veel weddenscha­ppen met gewonnen. De mensen denken dat ik zelf mijn naam niet kan schrijven”, lacht hij. “Ik ben alleen en kom specifiek voor de singlesavo­nd, al zijn alle dames die hier zitten geen singles. Maar door te observeren, zie je veel. Gij zijt toevallig niet op zoek?”, vraagt hij lachend.

Linda De Weerdt (64) zit aan een tafeltje naast de dansvloer te wachten op haar vriendinne­n. “Dit is een van de weinige plaatsen waar je op onze leeftijd nog kan dansen. Ik ben inderdaad geen vrijgezel meer. Mijn partner heb ik indertijd leren kennen in dancing Pallieter in Schilde. Die bestaat ook al niet meer. Mijn partner danst niet graag. Alleen als ik heel lang zeur krijg ik hem op zaterdag mee.”

Ook Linda hoopt dat Eddy en Ria blijven volharden tot er een overnemer is. “Zoiets unieks mag niet verdwijnen.”

Wie interesse heeft in de overname of de nieuwe auto- en rommelmark­t, mailt naar info@dancingtov­erfluit.be

 ?? FOTO KMA ?? Linda De Weerdt geniet aan haar tafeltje naast de dansvloer. Ondertusse­n dansen de koppeltjes de nacht tegemoet.
FOTO KMA Linda De Weerdt geniet aan haar tafeltje naast de dansvloer. Ondertusse­n dansen de koppeltjes de nacht tegemoet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium