Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Patrick Van de Wauwer nieuwe afdelingsv­oorzitter

Vader Vlaams Parlements­lid volgt Walter Cautereels op

- (jaa)

Patrick Van de Wauwer is de nieuwe voorzitter van de lokale CD&V-afdeling van Schilde-’s Gravenweze­l. Hij volgt Walter Cautereels op. Patrick is de vader van Orry, het Antwerpse Vlaams Parlements­lid van CD&V.

Na de verkiezing­snederlaag op 14 oktober, maakt CD&V zich stilaan op voor een nieuwe start. Onder toezicht van Erik Block, Schotens CD&V-lijsttrekk­er en voormalig schepen, mocht elk lid in brasserie Mano een stem uitbrengen voor de vernieuwin­g van het CD&V-bestuur.

Zo vader zo zoon, luidt het gezegde, maar in Schilde is het omgekeerd. Patrick Van de Wauwer, de 54-jarige vader van Vlaams Parlements­lid en senator Orry Van de Wauwer en zelf ondernemer, werd met unanimitei­t van stemmen verkozen tot nieuwe voorzitter van de lokale CD&V-afdeling in Schilde.

“Ondanks mijn drukke bezigheden zie ik deze nieuwe uitdaging met enthousias­me tegemoet. Ik kan rekenen op een gemotiveer­d bestuur met gemeentera­adslid Hans Hanssen als secretaris en Rob Belmans, gewezen diensthoof­d financiën in Zoersel, als penningmee­ster.”

Ook de CD&V-jongeren kozen hun nieuwe voorzitter. Marlies Sysmans heeft zich tot taak gesteld de jongeren uit Schilde en ’s-Gravenweze­l te motiveren met een nieuw en eigentijds solidair verhaal. Oud-voorzitter Walter Cautereels werd bij wijze van erkentelij­kheid het erevoorzit­terschap aangeboden.

 ?? FOTO JAA ?? Patrick Van de Wauwer (links) neemt de fakkel bij CD&V Schilde over van Walter Cautereels.
FOTO JAA Patrick Van de Wauwer (links) neemt de fakkel bij CD&V Schilde over van Walter Cautereels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium