Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bab Buelens wordt het lief van Niels Destadsbad­er

‘Familie’-actrice maakt speelfilmd­ebuut in ‘Viva Boma!’

- (jdr)

Zangeres en actrice Bab Buelens (24) krijgt een mooie rol in Viva Boma!, de vierde FC De Kampioenen-film. Voor Buelens, bij het grote publiek vooral bekend van haar rol als Emma in de VTM-soap Familie, wordt het haar speelfilmd­ebuut.

“Ik word Niki, de nieuwe vlam van Ronaldinho, een jongedame die niet op haar mondje is gevallen”, aldus Buelens.

“Hoe de twee elkaars pad kruisen, mag ik nog niet verklappen. Maar als je de reputatie van vrouwenlie­fhebber Ronaldinho een beetje kent, dan belooft het pittig te worden”, vertelt regisseur Jan Verheyen, die haar na een auditie voor de rol selecteerd­e. “We hebben enkele mogelijke kandidaten voor de rol uitgenodig­d en Bab overtuigde ons het meest, ook al omdat er meteen een klik was met Niels Destadsbad­er. Het was belangrijk om voor Niki de juiste keuze te maken, want het gaat om een behoorlijk grote rol met ongeveer vijftien draaidagen.”

Bab Buelens is alvast bijzonder blij met de kans die ze krijgt in een bioscoopfi­lm. “Ik ben opgegroeid met FC De Kampioenen, ook al omdat we thuis geen kabel hadden en de VRT een van de weinige zenders was die we konden ontvangen. Tegelijk is het ook een herontdekk­ing. Ik heb nu namelijk zelf geen tv-toestel.”

De lezingen voor Viva Boma! zijn intussen al volop aan de gang en gisteren werden er ook al kostuums gepast. De opnames starten op 3 maart in Aalst waar die zondag de jaarlijkse carnavalst­oet uitgaat. De film moet eind dit jaar in de bioscopen komen.

 ?? FOTO RR ?? Bab Buelens en Niels Destadsbad­er.
FOTO RR Bab Buelens en Niels Destadsbad­er.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium