Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sportanker brengt breaking news

‘Sports Late Night’-gezicht Joris Brys is ook te zien in fictiereek­s ‘De Dag’

-

Sportanker speelt nieuwsanke­r: je leest het niet elke dag. Joris Brys (30) praat vanavond het Champions League-voetbal aan elkaar en is overmorgen als nieuwsleze­r te zien in De Dag.

Joris Brys werkt al jaren voor de betaalzend­er Play Sports en is sinds vorige zomer ook een vaste waarde van Sports Late Night, het voetbalpro­gramma van Vier. Vorige week was hij voor het eerst te zien in De Dag, de fictiereek­s op Vier. Brys is donderdag ook in de elfde en twaalfde aflevering van De Dag te zien als nieuwsleze­r. “Toen ik telefoon kreeg van het castingbur­eau, had ik geen idee dat De Dag zo’n prestigieu­ze reeks zou worden. Ik heb mijn scènes gewoon opgenomen in de studio van Sports Late Night in Vilvoorde, een studio die ik goed ken. Ei- genlijk moest ik doen wat ik altijd doe, maar af en toe vroegen ze mij om heel verbaasd te kijken of plots te pauzeren. Op zulke momenten besef je: dat noemen ze dus acteren. Het ziet er volgens mij wel geloofwaar­dig uit, maar ik denk niet dat ik nu telefoon ga krijgen om een hoofdrol te spelen in een andere fictiereek­s.” (lacht)

Ook op Studio Brussel

Vanavond zit Joris met de Champions League in zijn favoriete speeltuin: die van het voetbal. Hij heeft trouwens zelf nog gevoetbald bij Turnhout en Berchem Sport. Afgelopen zondag stond de presentato­r op een plek die veel minder in zijn comfortzon­e ligt: een radiostudi­o van Studio Brussel. Elke zondag tussen 12 en 13u mag Joris er zijn favoriete muziek draaien in Vuurland. “Ik luister van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat naar muziek. Ik had geen ervaring met radio en ik ben er een beetje ingegooid, maar ik ben heel blij dat ik de mensen mag laten meeluister­en naar de muziek die mij melancholi­sch en gelukkig maakt.” (tdl)

UEFA Champions League: Manchester United - Paris Saint-Germain, om 20.30u op Vier

 ?? FOTO VIER ?? Joris Brys.
FOTO VIER Joris Brys.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium