Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Waes is nog niet moegereisd

Presentato­r sluit vijfde seizoen van ‘Reizen Waes’ niet uit

- (tdl)

Nog één aflevering te gaan en Reizen Waes Europa zit erop. Tom Waes (50) beseft dat hij met deze kijkcijfer­s niet anders kan dan een vijfde seizoen maken.

Anderhalf miljoen kijkers voor de aflevering over Azerbeidzj­an afgelopen zondagavon­d en 1.847.018 kijkers voor die over Oekraïne van vorige week: Reizen Waes Europa blijft voorhistor­ische kijkcijfer­s halen. Tom Waes staat erbij, kijkt ernaar en beseft dat hij nu wel een vijfde seizoen móét maken: “Het is nog niet beslist, maar de kijkcijfer­s bewijzen dat het nog niet op is. We kunnen gemakkelij­k nog een seizoen maken. En ook aan landen geen gebrek. VRT-journalist­e Phara de Aguirre zei me onlangs: ‘Jij bent de meest relevante journalist van het moment, want jij hebt 1,7 miljoen kijkers gehaald met een aflevering over de Noord-Ierse kwestie, op Canvas zouden we daar honderddui­zend kijkers mee bereiken.’

Dat vind ik wel een compliment, ook al voel ik me geen journalist. Maar misschien kan ik me net daarom meer veroorlove­n.”

Op dat vijfde seizoen wordt het wel even wachten. “Ik draai nog één aflevering van The Blacklist voor Ketnet, dan beginnen we scenario’s te lezen en te repeteren voor het tweede seizoen van Undercover, dat we op 1 april beginnen te draaien. Op 1 juli maak ik Kamp Waes. Daarna zou ik toch even gas willen terugnemen.”

 ?? FOTO ISOPIX ??
FOTO ISOPIX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium