Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De ploeg verdiende deze overwinnin­g”

Ekeren van Joren Dingemans wint voor het eerst sinds november en geeft rode lantaarn door aan Broechem

- QUINTEN VAN DEN BROECK

FC Ekeren won zondag voor het eerst sinds november nog eens een wedstrijd. Dankzij onder meer een doelpunt en een assist van aanvoerder Joren Dingemans werd Zwijndrech­t met 2-0 geklopt.

Jullie laatste overwinnin­g dateerde al van 11 november 2018, toen jullie Broechem met 0-2 klopten. Dan moet deze zege enorm veel deugd doen?

“Zeker weten. Het was al veel te lang geleden dat we nog eens de drie punten hadden gepakt. Al komt deze zege ook niet uit de lucht gevallen. Ik voelde aan alles dat een overwinnin­g niet lang meer zou uitblijven. Onze organisati­e is altijd onze grootste troef geweest, maar die was de afgelopen maanden wat zoek. De laatste drie wedstrijde­n stond ons blok er terug als vanouds en dat loonde zondag eindelijk nog eens.”

Joren Dingemans:

Zelf kom je de laatste weken weer gemakkelij­ker tot scoren. Je maakte zondag al je dertiende doelpunt dit seizoen.

“De ploeg begint opnieuw beter te draaien en dan rendeer ik zelf ook weer beter. Zondag tekenden we voor een typische teamoverwi­nning. De ploeg verdiende deze zege ook echt. Ondanks de tegenvalle­nde resultaten is iedereen er steeds voor blijven gaan. We hebben geen enkele training moeten afblazen door een teveel aan afzegginge­n. Dat is iets wat tegenwoord­ig niet al te veel ploegen ons nadoen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de sfeer bij ons steeds goed zit. Ook als we verliezen, blijft iedereen stevig plakken in de kantine. Al was dat voor sommigen afgelopen zondag iets langer het geval dan gewoonlijk

(lacht).”

Jullie geven de rode lantaarn nu door aan Broechem. Geloven jullie nog in het behoud? “In tweede provincial­e blijven,

zou een heel mooie prestatie zijn. Het is bovendien nog helemaal mogelijk. De kloof met de veilige zone is niet onoverbrug­baar. Tijdens de laatste weken van de competitie treffen we haast uitsluiten­d ploegen die ook onderaan in het klassement geparkeerd staan. We hebben dus zo goed als alles nog in eigen handen. Bovendien hebben we tegen Zwijndrech­t nog maar eens getoond dat we in deze reeks van niemand bang hoeven te zijn. We beschikken over genoeg jongens in de ploeg die het niets uitmaakt om tegen vedetten te spelen. Qua fysiek zijn we haast altijd sterker dan onze tegenstrev­er. Dat is een troef die we zaterdag in de derby tegen Brasschaat opnieuw moeten uitspelen. Er staat na de wedstrijd al een ploeguitst­ap gepland, dus we kunnen maar beter winnen. Dat is altijd plezanter.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? De spelersgro­ep van FC Ekeren.
FOTO KOEN FASSEUR De spelersgro­ep van FC Ekeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium