Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten dringend de kentering inzetten”

Stefan Cardoen en maats zakken naar de laatste plaats

- (fko)

Broechem verloor zondag nipt met 2-3 van Tisselt en krijgt door de winst van FC Ekeren tegen Zwijndrech­t de rode lantaarn in de handen gestopt. Toch zijn Stefan Cardoen en zijn maats lang niet van plan om de handdoek in de ring te gooien.

Cardoen verscheen eerder verrassend aan de aftrap tegen Tisselt, maar zijn heroptrede­n was helaas van korte duur.

“Ik liep in de wedstrijd tegen Hoboken een spierscheu­r op waardoor ik een maand out was”, aldus de 32jarige Stefan Cardoen. “Vorige week kon ik zonder problemen de trainingen vol maken. Vandaar dat de trainer me weer in de basis dropte. Helaas herviel ik op het zware veld al na een kwartier in mijn blessure. Het is wachten op het resultaat van de echografie om te weten hoelang ik deze keer buiten strijd ben.”

Broechem puurde geen enkel punt uit de zes wedstrijde­n die na de winterstop werden gespeeld. “Na vijf nederlagen op rij wilden we tegen Tisselt voor de ommekeer zorgen. De match verliep gelijkopga­and, met een resem kansen voor beide ploegen, maar helaas slikten we door individuel­e fouten weer domme doelpunten en bleven we puntenloos achter.”

“We zakken naar de laatste plaats, maar het behoud blijft zeker nog mogelijk. Volgende week keren er een aantal studenten terug na hun examens. Hopelijk geeft dat een extra boost. We kennen moeilijke momenten, maar hebben in deze degradatie­strijd niets meer te verliezen. We moeten aan hetzelfde zeel trekken en dringend de kentering inzetten. We bekampen nog veel ploegen uit de rechterkol­om. De kloof met de veilige plaatsen blijft overbrugba­ar”, stelt Cardoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium