Gazet van Antwerpen Stad en Rand

IJssalon wacht toekomst als nieuwe bed & breakfast

Het Jonge Likstertje verandert van naam, heropening tegen Tomorrowla­nd

- JEF WIJCKMANS

Steven van Quickelber­g nam onlangs ijssalon Het Jonge Likstertje in de Laarstraat over. Als ondernemer heeft hij grootse plannen, want nog voor deze zomer opent hij op deze locatie een bed and breakfast.

Een eenvoudige affiche naast brood- en banketbakk­erij Den Oude Kneeder in de Laarstraat in het Reetse dorpscentr­um vermeldt sinds kort de naamsveran­dering naar Verborgen Parel. Zaakvoerde­r Steven van Quickelber­g (48) nam het ijssalon Het Jonge Likstertje over van Nancy Van Dievel, die wel haar naastligge­nde bakkerszaa­k verder blijft uitbaten.

“Nancy is een kennis van me”, zegt Steven. “Ze vertelde me onlangs dat het uitbaten van twee zaken haar te zwaar werd. Het was een opportunit­eit die ik niet kon laten liggen. Voorlopig zet ik de zaak met mijn vriendin en enkele flexijobbe­rs identiek verder, maar het is de bedoeling om ook andere paden te bewandelen.”

Geen werfleider

Van Quickelber­g is een geboren en getogen Retenaar die na zijn studies aan de Don Boscoschoo­l in Hoboken korte tijd als werfleider aan de slag ging. “Maar al vlug werd me duidelijk dat dit niet echt mijn ding was”, zegt hij. “Ik wou als zelfstandi­ge aan de slag en kreeg niet de kans om echt creatief te zijn.”

Een job in de horeca bezorgde hem wel voldoening. Tot voor kort baatte hij in het Spaanse Althea zijn eigen zaak uit. Maar familiale redenen brachten hem terug naar zijn thuisgemee­nte. Al meteen ging hij als zaakvoerde­r aan de slag in het ijssalon aan de voet van de Reetse parochieke­rk.

“Voorlopig zet ik de activiteit ervan verder, maar er komt zeker een make-over. Aan de zaak is ook een groot huis gevestigd. Met mijn kennis bouwkunde ga ik die ruimte ombouwen tot een bed and breakfast. Voorlopig staan vier kamers voor gasten gepland tegen de Tomorrowla­ndperiode wanneer hier traditione­el veel volk passeert. Het is de bedoeling om later over nog enkele kamers extra te kunnen beschikken.”

Om het dubieuze uit de naam weg te werken, werd wel meteen een naamsveran­dering doorgevoer­d. Dat die naam, Verborgen Parel, nog niet uitgebreid aan de gevel hangt, ligt aan een klacht van een andere zaak met dezelfde naam.

“Na de bekendmaki­ng via Facebook kreeg ik de opmerking dat zij die naam reeds hadden geregistre­erd. Spijtig, want het is in feite waar onze B&B voor zal staan. Samen met mijn raadgever bekijk ik wat op dat vlak nog mogelijk is. Ondertusse­n gaat mijn aandacht nu vooral naar de verbouwing tot een echte B&B, inclusief een loungebar, want ook die plannen heb ik in de schuif liggen.”

 ?? FOTO JEF WIJCKMANS ?? Steven Van Quickelber­g met Ida in hun huidige bakkerij en ijssalon in de Laarstraat.
FOTO JEF WIJCKMANS Steven Van Quickelber­g met Ida in hun huidige bakkerij en ijssalon in de Laarstraat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium