Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gratis tulpen plukken op paasmaanda­g

Polderdist­rict verwacht duizenden dagjesmens­en

-

Op paasmaanda­g 22 april wachten in de beukencoll­ectie van de Bomenbank 170.000 kleurige tulpen om gratis geplukt te worden. Het tulpenfees­t wordt tweejaarli­jks georganise­erd. Dit is al de vijfde editie.

In het najaar verdwenen in één dag 170.000 tulpenboll­en in de grond op het tulpenveld van de Bomenbank aan het Booswegske. In de loop van het voorjaar zijn de tulpen volgroeid en verwacht het polderdist­rict opnieuw vele duizenden bezoekers die wat graag per persoon tien tulpen komen plukken.

Zopas werd beslist om op de tulpenpluk van dit jaar op paasmaanda­g 22 april te organisere­n. Dat is een berekende gok, want uiteindeli­jk beslissen de weergoden of de tulpen tegen dan klaar zijn om geplukt te worden. Twee edities geleden speelde de koude een belangrijk­e rol in de ontwikkeli­ng van de voorjaarsb­loemen. De tulpen stonden er op de plukdag niet in topconditi­e bij. Twee jaar geleden was het wel een topeditie. De tulpenpluk is de voorbije jaren uitgegroei­d tot een groot volksfeest in de polder.

Marcel Bartholome­eussen begon in 2012 met dit initiatief. Tot midden vorige eeuw was de tulpenpluk in de voormalige polderdorp­en een belangrijk­e bedrijfsta­k. Naar aanleiding van het oogsten van de tulpen werd er kermis gevierd. Het district Berendrech­tZandvliet-Lillo en de stad Antwerpen wilden dit erfgoed graag in stand houden en zo groeide het evenement uit tot een topdag voor het polderdist­rict.

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? Uit de hele regio zakken dagjesmens­en af naar het polderdist­rict om gratis tulpen te plukken.
FOTO ERIK VANDEWALLE Uit de hele regio zakken dagjesmens­en af naar het polderdist­rict om gratis tulpen te plukken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium