Gazet van Antwerpen Stad en Rand

2018 was toeristisc­h topjaar voor Kalmthout

Drie keer zoveel overnachti­ngen dankzij opening hotel

-

Kalmthout blikt opnieuw terug op een toeristisc­h topjaar. Er werden 3.278 overnachti­ngen geboekt, bijna drie maal zoveel als het jaar ervoor.

Dat blijkt uit de cijfers van de Dienst voor Toerisme Kalmthout. Vooral het arboretum en Hotel Jerom vallen op als publiekstr­ekker. “We zagen een forse stijging van het aantal bezoekers in Arboretum Kalmthout. De plantentui­n kende een topjaar met 52.451 bezoekers”, zegt Tine Van Dijck van de Dienst voor Toerisme. “De ten- toonstelli­ngen en evenemente­n kunnen altijd op veel belangstel­ling rekenen. De meeste recreanten komen nog altijd voor de Kalmthouts­e Heide.”

Zeven B&B’s

“Het aantal toeristisc­he overnachti­ngen verdriedub­belde bijna. Daar zijn de opstart van Hotel Jerom en de verschille­nde vakantiewo­ningen niet vreemd aan. De gemeente telt zeven B&B’s, vijf vakantiewo­ningen en één hotel. Samen goed voor 3.278 overnachti­ngen. We krijgen heel wat bezoekers aan onze balie, maar we merken dat mensen meer en meer online op zoek gaan naar info. De toerismepa­gina’s van de

gemeenteli­jke website werden 36.999 keer bezocht.” “Als gemeente proberen we bezoekers voldoende faciliteit­en te

bieden tijdens hun bezoek. Dat geldt ook voor mobiliteit. Zo kwamen er in september zestien Blue Bikes of huurfietse­n aan het station van Heide. Bezoekers kunnen zich zo vlot verplaatse­n. De huurfietse­n werden in vier maanden al vierhonder­d keer gebruikt”, zegt Sandra Hoppenbrou­wers, schepen van Toerisme (CD&V).

500 mobilhomes

“Op de parking van de Kalmthouts­e Heide is een aantal staanplaat­sen voor kampeeraut­o’s”, aldus nog Tine Van Dijck. “Daar kunnen bezoekers overnachte­n en elektricit­eit en water gebruiken tegen een kleine vergoeding. Daar ontvingen we in 2018 meer dan vijfhonder­d mobilhomes.”

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? Suske en Wiske zijn fan van de Blue Bikes.
FOTO ERIK VANDEWALLE Suske en Wiske zijn fan van de Blue Bikes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium