Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Second Luxury: sluiten of 250 euro boete per dag

Pand blijkt geen winkelverg­unning te hebben

-

Kringloop Second Luxury moet de deuren sluiten. De reden: er is geen winkelverg­unning voor het pand. Er hangt de zaak een dwangsom van 250 euro per dag boven het hoofd, vanaf 1 maart.

tweedehand­swinkel op de Antwerpses­teenweg 43 opende in maart vorig jaar. “Tot onze grote teleurstel­ling ontvingen we een brief van de gemeente dat wij het winkelpand uit moeten, omdat er blijkbaar geen winkelverg­unning voor is”, zegt Josephus De Gelder. “Het pand wordt al 35 jaar lang als handelspan­d gebruikt en nu mag het plotseling niet meer. Erg vreemd vind ik dat.”

“Enkele maanden geleden kwam de inspectie kijken of in de woning boven de winkel alles in orde was. Het verslag vermeldde een pak opmerkinge­n. De eigenaar van het pand liet al die verbeterpu­nten wegwerken en dus dachten we dat alles oké was. Niet dus. Vanaf 1 maart wacht ons een dwangsom van 250 euro per dag. Voorlopig verhuizen we naar onze andere winkel aan de Antwerpses­traat 115 in Putte-NederDe land.”

Schepen Koen Helsen (Open Vld): “Vorig jaar is er een pv opgesteld, omdat er problemen bleken met de vergunning. Op dat adres mag je volgens die vergunning alleen wonen, geen winkel uitbaten. Het is wel mogelijk om een functiewij­ziging aan te vragen en alles te regularise­ren, maar dat moet uiteraard gebeuren volgens de huidige wetgeving.”

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? Second Luxury is nog maar een jaar open.
FOTO ERIK VANDEWALLE Second Luxury is nog maar een jaar open.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium