Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Over Ronaldo-deal bij Juve “Er waren twee opties”

- (red)

Sportief directeur Fabio Paratici van Juventus heeft een boekje opengedaan over de totstandko­ming van de waarschijn­lijk meest besproken transfer van 2018: die van Cristiano Ronaldo van Real Madrid naar de Oude Dame.

Ergens in de laatste weken van het afgelopen seizoen vond er topoverleg plaats op de burelen bij Juventus. “Gianluigi Buffon zou vertrekken, het team was zeven keer op rij kampioen geworden en op een schlemieli­ge wijze uitgeschak­eld in de Champions League”, schetst Paratici de toenmalige situatie in gesprek met La Gazzetta dello

Sport.

“Ik ontmoette voorzitter Andrea Agnelli en vicevoorzi­tter Pavel Nedved en we waren het al snel met elkaar eens. We namen ons voor iets te doen om de spelers weer te motiveren, we moesten zorgen voor een schok. Een positieve schok, waardoor Juventus een nieuw niveau zou aantikken.”

De Juve-top stelde een verlanglij­st samen met daarop twee namen. “De eerste mogelijkhe­id was om Mauro Icardi (spits/aanvoerder, red.) over te nemen van Inter, maar dat zou een heel theater teweegbren­gen. Optie twee was Cristiano Ronaldo.”

Mendes

Agnelli geloofde er niet in dat de Portugees los te weken zou zijn van Real Madrid. “Zijn zaakwaarne­mer Jorge Mendes liet echter doorscheme­ren dat Ronaldo zou komen als Juve zou voldoen aan al zijn wensen. Hij wilde alleen naar Juve, voor hem was er geen plan-B.” In juli kwam de deal rond. Voor 117 miljoen euro stapte Ronaldo over naar Juventus, waarvoor hij nu al 20 keer heeft gescoord in 31 duels.

 ?? FOTO REUTERS ??
FOTO REUTERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium