Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik doe het nog te graag om nu te stoppen”

33-jarige Kevin Strijbos mist competitie­start opnieuw met zoveelste blessure, maar ...

- MARCEL BERNAERTS

Eind volgende maand start in Groot-Brittannië het nieuwe motorcross-seizoen. Helaas zal Kevin Strijbos opnieuw ontbreken op de openingsma­nche. De 33-jarige rijder werd maandag in Herentals aan de rechterell­eboog geopereerd. Voor de Yamaha-crosser een zoveelste operatie in zijn carrière. Toch denkt Strijbos ondanks de pijn en de lange revalidati­e nog niet aan stoppen.

“Ik doe het nog te graag en wil over enkele maanden opnieuw aan de start van een GP staan.” Ook na de zoveelste blessures blijft Kevin Strijbos dus strijdvaar­dig. Al beseft hij wel dat de voorziene start van het seizoen op 24 maart in de GP van GrootBritt­annië niet aan de orde is. “Jammer, maar het is wat het is. Ik kan mezelf weinig verwijten. Op 3 oktober vorig jaar werd ik aan mijn elleboog geopereerd en nadien moest ik het rustig aan doen. Dat deed ik, zodat ik half december weer kon gaan trainen. Bij die eerste trainingen voelde ik nog wel iets, maar het leek me nu niet iets om me ongerust over te maken. Ik had zelfs een goede winter en keek echt uit naar de start van dit seizoen. Soms had ik ergens wel het gevoel dat er iets niet in orde was. Maar op uit echo’s en scans zag alles er goed uit.”

Tot het op een trainingss­tage in de Verenigde Staten pas echt misliep. “Het weer was er niet ideaal, de parcours lagen er heel

zwaar bij. Wellicht heb ik daar mijn blessure, die sowieso nog niet volledig hersteld was, overbelast.” Scheur van 2,5 centimeter

Het verdict na een controle bij terugkeer uit de Verenigde Staten: een scheur van 2,5 centimeter aan de pees van de rechterell­eboog. “Er zat niets anders op dan een nieuwe operatie te ondergaan. Ondertusse­n bleek er ook een stevige ontsteking op de pees te zitten, waardoor deze moest afgeschraa­pt worden tot op het bot. De dokters hebben nu een nieuwere techniek toegepast, waarbij de pees vastgemaak­t werd aan het bot. Dit moet voor meer stevigheid zorgen en zou tot een snellere genezing kunnen leiden. Al is het afwachten tot volgende week donderdag om te bekijken hoe de revalidati­e er zal uitzien.”

Ondanks een zoveelste tegenslag blijft de 33-jarige Strijbos hoopvol. “Ik keek echt uit naar dit seizoen. De cirkel is nu eigenlijk rond. Ik startte mijn carrière bij Yamaha en zou er nu kunnen afsluiten bij een nieuw team, waar er amper druk op mij gelegd wordt. De motivatie om terug te vechten, is groot. Ik hoop dan ook redelijk snel fatsoenlij­k te kunnen trainen en over twee à drie maanden wedstrijde­n te kunnen rijden. Ik wil vooral plezier kunnen beleven aan mijn races en het team iets teruggeven voor het vertrouwen dat ze in mij had en heeft.”

(zie randstuk, nvdr.)

 ?? FOTO SMB ?? Kevin Strijbos zit geblesseer­d in de zetel. Nog maar eens. Hij blijft wel hoopvol en wil na zijn blessure toch nog iets maken van zijn seizoen.
FOTO SMB Kevin Strijbos zit geblesseer­d in de zetel. Nog maar eens. Hij blijft wel hoopvol en wil na zijn blessure toch nog iets maken van zijn seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium