Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zullen ons zeker niet laten afmaken”

-

Fellows B blikte vorig weekend Olicsa in met 105-75. Meteen een goede opwarming voor de clash van zondag tegen Phantoms Boom. Spelverdel­er Bjorn Van Marsenille geeft zich zeker niet op voorhand gewonnen.

“Phantoms is duidelijk de beste ploeg in eerste provincial­e”, zegt Van Marsenille. “Wij hebben niets te verliezen en spelen zonder druk. Phantoms kan gemakkelij­k mee in tweede landelijke, maar als we een goede dag hebben, zijn we niet kansloos. We hebben genoeg zelfvertro­uwen en zullen ons niet laten afmaken.” Waarschijn­lijk promoveren er dit seizoen twee ploegen naar landelijke. Naast Phantoms is er dus nog een promotiepl­aats. “Als we de kans krijgen om te promoveren, zullen we het zeker niet laten liggen. Hier en daar lieten we eens een steek vallen, maar we mogen niet ontevreden zijn over ons seizoen. Er zat misschien iets meer in, maar de playoffs halen, was de ambitie en dat gaan we normaal gezien ook waarmaken.”

Van Marsenille kwam over van Antwerp Dynamics, een ploeg waar trainen niet echt de hoofdbekom­mernis was. “Ik ben altijd competitie­f geweest. De overgang naar Fellows verliep dan ook rimpelloos. Ik weet nog niet wat ik volgend jaar ga doen. Ik denk erover na, maar lig er niet van wakker. Ik ben 35 jaar, heb twee sportende kinderen en een drukke job. Eerste provincial­e is voor mij ideaal. Er wordt basketbal op een redelijk niveau gespeeld en er zijn geen te verre verplaatsi­ngen. Toch ga ik er alles aan doen om mijn ploeg zo hoog mogelijk te doen eindigen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium