Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bert Van De Broek speelt eerste wedstrijd van seizoen na maandenlan­g blessurele­ed “Ik voelde me het vijfde wiel aan de wagen”

- (luhe)

Na maandenlan­g gesukkeld te hebben met een rugblessur­e speelde center Bert Van De Broek afgelopen weekend in Lommel, zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Oxaco won met 71-85.

“Het waren heel frustreren­de maanden”, vertelt Bert Van De Broek. “Ik wilde de ploeg helpen, maar kon dat niet. Ik voelde me af en toe echt het vijfde wiel aan de wagen.”

Van De Broek speelde tegen Lommel meteen achttien minuten en was goed voor negen punten en vijf rebounds. “Het voelde wat onwennig aan, maar ik was heel gelukkig dat ik weer op een basketbalv­eld stond. Uiteraard mis ik nog wedstrijdr­itme. Mijn eerste shots gingen dan ook mis. Na de pauze mocht ik starten en liep het veel beter. Ik heb zelf om mijn wissel gevraagd, omdat ik niets wilde forceren en omdat ik op mijn tandvlees zat. Gelukkig voelde ik deze week geen reactie.”

Oxaco snakt naar een prijs en lijkt klaar om te oogsten. De Boechouten­aren spelen de halve finale van de Beker van Vlaanderen en staan aan de leiding in tweede klasse. “Vorige week verloren we de heenmatch van de halve finale van de Beker van Vlaanderen tegen Gembo met 100102. Toen was ik er nog niet bij. We lieten Gembo meer dan honderd punten maken, terwijl we er gemiddeld zeventig maar tegen krijgen. Het vertrouwen is er om deze scheve situatie nog recht te zetten.” “Ook in de competitie loopt het goed. Vorig jaar zaten er verschille­nde jongens bij het begin van de playoffs op hun tandvlees. Dat moeten we nu vermijden. De komende weken spelen we tegen Waregem, Melsele en Gembo. Zaterdag tegen Waregem zal het al spannend worden. Ginder wonnen we nipt, maar onverdiend.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium