Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Koningspaa­r bezoekt Van Hool

- (cvr)

Koning Filip en koningin Mathilde brengen op 26 februari een bezoek aan Koningshoo­ikt (Lier), Duffel en Herentals. Alleen in laatstgeno­emde gemeente staat een korte ontmoeting met de inwoners gepland.

Het koningspaa­r arriveert tegen 9.30u in Duffel, waar ze het Kunstencen­trum De Loods in de Stationsst­raat bezoeken. Patiënten die zich artistiek wensen te ontplooien maar in het reguliere kunstcircu­it niet terechtkun­nen, zijn welkom in de oude goederenlo­ods naast het station. Daar kunnen ze met kunstenaar­s samenwerke­n aan kunstproje­cten die zowel een psychosoci­ale als artistieke doelstelli­ng hebben. Met het kunstateli­er schrijft PVT Schorshaeg­en, een onderdeel van de vzw Emmaus, zich in in de vermaatsch­appelijkin­g van de zorg en focust ze op een herstelger­ichte aanpak.

Filip en Mathilde worden daarna om 10.40u bij busbouwer Van Hool in Koningshoo­ikt verwacht. Ze maken er tijdens een rondleidin­g in de ateliers kennis met onder meer duurzame transportt­oepassinge­n zoals de milieuvrie­ndelijke, hybride waterstofb­us die vooral in de productie-eenheid van Koningshoo­ikt wordt gebouwd.

Het bezoek van het vorstenpaa­r aan de provincie Antwerpen eindigt in Herentals. Daar bezoeken Filip en Mathilde om 11.55u de Lakenhal, waar ze het Gulden Boek onderteken­en. De Lakenhal op de Grote Markt is de belangrijk­ste getuige van het rijke Herentalse verleden. Het werd in het begin van de vijftiende eeuw gebouwd door rijke wolwevers en lakenmaker­s om er handel te drijven. In 1512 werd het gebouw bijna volledig vernield door een brand, maar al in 1534 was de wederopbou­w een feit. Sinds het midden van de zestiende eeuw hangt in de belforttor­en een beiaard. Een bezoek met de inwoners van Herentals staat om 12.30u gepland en zou een kwartier duren.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Het vorstenpaa­r.
FOTO PHOTO NEWS Het vorstenpaa­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium