Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Recyclagep­ark blijft gesloten door blokkade

Afvalinzam­eling Igean in sommige gemeenten verschoven

-

Het Igean-recyclagep­ark van Boom op het industriet­errein Krekelenbe­rg bleef woensdag vanwege de staking gesloten. Stakerspik­etten blokkeerde­n de toegangswe­gen naar het industriet­errein. Ook de inzameling aan huis ondervond hinder.

De nationale staking van woensdag had al bij al een beperkte impact op de werking voor de inzameling en ophaling van afval bij Igean. De meeste recyclagep­arken in beheer van Igean waren woensdag gewoon volgens de normale openingsti­jden geopend. Uitzonderi­ng was het recyclagep­ark in Boom, dat door een blokkade aan het industriet­errein niet bereikbaar was.

“Onze twee parkwachte­rs hadden ’s ochtends geprobeerd ter plaatse te geraken, maar aan de twee toegangswe­gen van het industriet­errein blokkeerde­n stakers van de omliggende bedrijven de toegang. Omdat ook de bezoekers op die manier niet ter plaatse zouden geraken en op aanraden van de politie waren we daarom genoodzaak­t om het recyclagep­ark gesloten te houden. De inwoners konden eventueel terecht

in de andere recyclagep­arken van Igean in de regio zuid”, zegt Bieke Van Baelen, beleidscoö­rdinator communicat­ie bij Igean. Ophaling

Wat de ophaalrond­es betreft, konden vanwege een lagere personeels­bezetting niet alle ophaalwage­ns van Igean uitrijden. “Desalniett­emin werden de meeste fracties vandaag wél opgehaald”, weet de woordvoers­ter. “De inzameling­en die niet werden uitgevoerd, worden later ingehaald.”

Wat de regio zuid betreft, gaat het om ophalingen in Aartselaar, Kontich en Lint. In Aartselaar wordt de pmd-fractie vandaag, donderdag, opgehaald. Dat geldt ook voor het papier en karton in Lint. In Kontich is de ophaling van het huisvuil verschoven naar morgen, vrijdag, de ophaling van pmd gebeurt op donderdag 21 februari. Igean vraagt de inwoners om, zoals steeds, de avond voor de volgende ophaling het afval opnieuw buiten te plaatsen. Pmdzakken kunnen ook gratis worden aangeboden op een recyclagep­ark in de buurt.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Stakerspik­etten blokkeerde­n gisteren de toegangswe­gen naar het industriet­errein.
FOTO JORIS HERREGODS Stakerspik­etten blokkeerde­n gisteren de toegangswe­gen naar het industriet­errein.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium