Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Foutparkee­rders aan ’t Sportzicht riskeren in de toekomst GAS-boete

- (jw)

Nogal wat automobili­sten lappen de parkeerreg­els aan het sportcentr­um in de Kleistraat aan hun laars. Zelfs de plaatsing van een bareel haalt weinig uit. Het gemeentebe­stuur dreigt met GAS-boetes.

Gemeentera­adslid Rudy Siebens (NAP) interpelle­erde de voorbije gemeentera­ad het schepencol­lege in verband met de parking aan het sportcentr­um aan de Kleistraat. Vooral ter hoogte van taverne ’t Sportzicht loopt het geregeld fout. Volgens Siebens was het voor een opgeroepen ambulance onlangs onmogelijk om bij een spoedinter­ventie tot aan het achterligg­ende voetbalvel­d te kunnen rijden.

“Ter hoogte van ’t Sportzicht staat dan wel een bareel, maar wat helpt die als iedereen de code ervan kent”, zegt Siebens. “Zelfs kinderen kennen die en maken er blijkbaar een spelletje van om de barrière open en dicht te laten gaan.”

Jeugdhuis De Leonaar

Sportschep­en Bart Lambrecht (N-VA) antwoordde dat het probleem bij het college en de sportdiens­t bekend is. Volgens hem is de bareel heel bewust geplaatst om alleen voertuigen door te laten om te laden en te lossen, waarna de auto terug op de parking moet worden geplaatst.

“Voor de hele parking geldt een politiereg­lement”, zegt de schepen. “Verder hebben we nog een interne regeling die met verkeersbo­rden is aangegeven. Het idee om te werken met een badgesyste­em is moeilijk omdat ook mensen van jeugdhuis De Leonaar voorbij die bareel moeten kunnen. Bovendien valt de bevoegdhei­d van de politie voorbij die bareel weg en kan ze er foutparkee­rders niet beboeten.”

Volgens Lambrecht denkt het schepencol­lege er wel aan om het personeel van de sportdiens­t een GAS-cursus te laten volgen. “Op die manier kunnen zij overtreder­s beboeten wanneer ze hun wagen foutief of onwettelij­k achter laten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium