Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

De staking was een “grandioos succes”, maar wat nu?

-

Geen oplossing

Deze staking zal net zoals alle voorgaande géén oplossing bieden. Is er in dit idioot landje dan niemand die het schandalig­e machtsvert­oon van de vakbonden durft (of wil) inperken? En maar op de N-VA blijven schieten, want die willen het land kapot, nietwaar? De enigen die België kapot willen zijn de rooie Vlaamse vakbonden, samen met de zogenaamde Waalse metalo’s en Ecolo! Is het nog normaal dat werkwillig­en geprovocee­rd en zelfs bedreigd worden door hen? Er bestaat buiten het recht op staken ook nog zoiets als het recht op werken. En de openbare weg afsluiten of blokkeren, is bovendien ook nog eens totaal onwettig!

FRANS TRUYENS DEURNE

Een maand staken

Ik heb respect voor de stakers maar of het iets gaat opbrengen? Eén dag het land platleggen is volgens mij niet genoeg. Begin eens met een maand, dan zal de regering misschien wél luisteren. Want dan ondervinde­n ze zelf ook hinder.

ALAIN VERVOORT BORNEM

Wat is het nu?

De linkse partijen zeggen “we gaan erop achteruit”. De rechtse zeggen “we gaan erop vooruit”. Wat is het nu? Hebben we in ons landje geen enkele politiek onafhankel­ijke en te respectere­n instantie die zegt waarop het echt staat. Ik zie al jaren door de bomen het bos niet meer. Juist meten is juist weten. Daarna kunnen we een goede dialoog voeren en hoeft een staking niet meer!

WILLY TAMBUYSER WESTERLO

Vakbonden afschaffen

Vakbonden hebben hun nut gehad maar hebben vandaag geen enkele functie meer. En wat doen ‘kinderen’ als ze zich vervelen? Dan gaan ze ‘spelletjes spelen’ maar vooral alle anderen ‘pesten’. De enige consequent­e actie: vakbonden onmiddelli­jk bij wet verbieden en alle oproerkraa­iers persoonlij­k verantwoor­delijk stellen voor al hun daden.

GUIDO ANDRIES AALST

Staken kost geld

De staking kost aan de belastingb­etaler hopen geld. Er kan niets veranderen want er is geen geld. Of gaan de vakbonden de staatskas met eigen geld vullen?

MIA DE BRUYN LENNIK

Verkeerde redenen

Er wordt om de verkeerde reden gestaakt. Staken voor minder belasting op arbeid zou op termijn minder schade aanrichten aan de motor van onze economie. De partners gaan nu, op aanraden van de minister, op zoek naar voordelen die belastingv­rij kunnen gegeven worden. Dat is de wereld op zijn kop. Het lijkt logisch om in de plaats daarvan aan de grondoorza­ak van het koopkracht­probleem te werken.

STAF KAUWENBERG­HS GEEL

Alleen verliezers

Bij zo een staking zijn er alleen verliezers. Zelfs als de marge van 0,8% zou sneuvelen is het sop de kool niet waard.

HERMAN VAN MEIR GENT staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Misdaadfam­ilie

Een dikke proficiat aan de speurders die eindelijk de familie Y. hebben opgerold. Het vergt veel moed en doorzettin­gsvermogen om deze bende te klissen. Ze bezitten dure wagens en vastgoed in binnen- en buitenland dankzij het witwassen van drugsgeld. Wellicht laten ze zich nu omringen met de beste en duurste advocaten, daar hebben ze immers geld genoeg voor. Ook al staat hun schuld onomstotel­ijk vast, dan hoop ik niet dat deze advocaten de onderste steen gaan bovenspitt­en, om weer belachelij­ke proceduref­outen in te roepen. Ik zou weer niet graag de beelden zien op het nieuws van een bende die al lachend de rechtbank verlaat. Een strenge aanpak is nodig: verbeurdve­rklaring van al hun bezittinge­n en een lange gevangenis­straf. Dit zal toekomstig­e gangsters misschien twee keer doen nadenken.

WALTER DENCKENS OELEGEM

Congo

België moet zich niet verontschu­ldigen voor wat er gebeurd is in Congo want toen was het land eigendom van Koning Leopold II. Het is dus het koningshui­s dat zich moet excuseren. Maar als ze zich in deze zaak gaan gedragen zoals in de zaak van Delphine Boël kan het nog lang duren.

JAAK HUYSMANS NIEL

Alcoholver­bod

Zou het niet eenvoudige­r zijn een algemeen alcoholver­bod (nultoleran­tie ) in te voeren voor bestuurder­s van gemotorise­erde voertuigen? Duidelijkh­eid voor de bestuurder zelf, maar ook voor de gastvrouw en -heer om niemand uit beleefdhei­d te laten meedrinken.

LUC VAN BULCK MERKSEM

Amokmaker Mechelen

Het verhaal over de amokmaker in Mechelen stemt mij tot nadenken. Niet dat ik overloop van medelijden voor die man, maar het is toch weer iemand die de confrontat­ie met de politie niet overleeft. Heeft die politie dan geen tasers meer? Daarmee kan iemand toch onmiddelli­jk uitgeschak­eld worden?

JEAN STRAUVEN

 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ??
FOTO JOREN DE WEERDT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium