Gazet van Antwerpen Stad en Rand

J’aime j’aime le musical

Chris Van Tongelen en Sandra Kim vieren dertig jaar Music Hall in Antwerpen en Gent

- GUY VAN VLIET

Terwijl de andere Romeo’s met vakantie zijn, keert Chris Van Tongelen terug naar het musicalpod­ium voor The Best of Musicals. Tijdens die galaconcer­ten wordt hij herenigd met Sandra Kim (46), met wie hij vijftien jaar geleden al musicalcon­certen bracht.

Musicalpro­ducent Music Hall viert zijn dertigste verjaardag met een groot gala in Antwerpen en Gent met álle hoogtepunt­en. “Van Annie en

Oliver over The Phantom en Les Misérables tot de eigen Vlaamse creaties. Gebracht door de solisten die van deze musicals hits maakten. Helemaal uitzonderl­ijk voor Vlaanderen: een 22-koppig orkest, zodat de muziek optimaal tot zijn recht komt”, zegt Chris Van Tongelen, die het programma samensteld­e.

“Voor mij móést Sandra erbij. Les mis, waarin Sandra de rol van Eponine speelde, was een mijlpaal”, motiveert Chris de keuze voor Sandra, die ook met warmte terugdenkt aan die musical. “Mijn deelname aan het Eurovisies­ongfestiva­l was top, maar Les mis was mijn échte hoogtepunt. Weet je dat ik eerst nee had gezegd tegen de rol? Gelukkig liet ik me overhalen”, blikt Sandra terug.

Ook voor Chris Van Tongelen betekenen de galaconcer­ten een onverwacht­e terugkeer naar het musicalgen­re: “De andere Romeo’s zijn met vakantie, dus de mogelijkhe­id was er. Ik werk trouwens achter de schermen nog altijd mee aan musicals. Maar ik hoef niet zo nodig zelf op een podium te staan om gelukkig te zijn.”

Wonen in Limburg

Sandra Kim treedt Chris bij. “Ik zing graag, maar de showbizz is mijn leven niet.” Haar tijd brengt Sandra tegenwoord­ig vooral in Vlaanderen door. “Mijn man en ik wonen sinds enkele maanden in Limburg. Ik treed ook vaker op in Vlaanderen dan in Wallonië. Ik moet altijd wel

J’aime la vie zingen. Daar heb ik geen probleem meer mee. Ik ben als La Esterella, die vastzat aan Oh Lieve Vrouwe Toren. Als ik op mijn 85ste met een rollator op het podium strompel, zing ik ook nog steeds J’aime la vie. Maar ik doe ook andere dingen. Dit en volgend jaar toer ik met Bella Italia, een programma met Italiaanse hits. Ik stond ook al verschille­nde keren met De Romeo’s op het podium.”

“Ooit zat ik zelf in een vrouwentri­o, maar dat probeer ik te vergeten. Ik werk niet graag met vrouwen. Die zijn jaloers en de concurrent­ie is dan hard. In Bella Italia wou ik daarom zelfs geen achtergron­dzangeress­en”, erkent Sandra.

The Best of Musicals, op 28 februari in Stadsschou­wburg Antwerpen en op 1 en 2 maart in Capitole Gent.

www.musichall.be

 ?? FOTO RR ?? Om de verjaardag van Music Hall te vieren, staat Chris Van Tongelen opnieuw op het podium met Sandra Kim: “Voor mij móést ze erbij.”
FOTO RR Om de verjaardag van Music Hall te vieren, staat Chris Van Tongelen opnieuw op het podium met Sandra Kim: “Voor mij móést ze erbij.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium