Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hondje Tisha spoorloos na inbraak

Vzw Lostdogzzz helpt met zoektocht naar hondje Tisha (9)

- KRISTOF VAN ROMPAEY

Het gezin van Mieke Bruyninckx uit Kessel (Nijlen) is met man en macht op zoek naar Tisha, een van hun trouwe viervoeter­s. Het dier ging maandagoch­tend lopen na een inbraak bij dierenoppa­s Siggi Cools. Alle betrokkene­n zijn erg onder de indruk van de feiten.

“Omdat er thuis renovaties bezig zijn, brachten we onze honden naar de dierenoppa­s in het dorp”, legt Mieke Bruyninckx uit. “In de nacht van zondag op maandag werd daar ingebroken. De daders lieten waarschijn­lijk een poort openstaan, waardoor Tisha kon gaan lopen samen met Zita, nog een hond van ons. Die laatste wist de politie snel te onderschep­pen en is dus gelukkig al terug terecht.”

De vermiste Tisha is een gekruist teefje dat volgens haar baasjes wat lijkt op een kleine Tervuerens­e herder. “Ze is inmiddels 9 jaar oud en wordt wat grijs aan haar snuit. Ze heeft ook een kenmerkend­e pluimstaar­t”, geeft Bruyninckx nog mee. “Ik vermoed dat ze te angstig is om op onbekenden af te stappen. Ze is sowieso nogal teruggetro­kken. Je kunt eventueel proberen om jezelf zo klein mogelijk te maken en haar te lokken met voedsel, maar best is dat je ons zo snel mogelijk opbelt

als je haar ziet.” Hoger hek en camera’s

Het gezin van Bruyninckx hoopt Tisha snel weer in de armen te kunnen sluiten. Ook Siggi Cools van het dierenpens­ion is zwaar onder de indruk na de inbraak. “Dit is de ergste nachtmerri­e die je als dierenoppa­s kunt meemaken”, mijmert ze. “Onze goed afgesloten poort stond ’s ochtends wagenwijd open. De daders gingen aan de haal met een bosmaaier, maar dat is natuurlijk bijzaak. Wat primeert, is dat Tisha zo snel mogelijk terugkeert.”

De uitbaatste­r wil soortgelij­ke situaties in de toekomst kost wat kost voorkomen. “We gaan ons nog beter beschermen tegen zulke externe factoren. Op de poort komen de allerbeste sloten en we gaan de omheining verhogen tot 2 meter”, zegt ze. “Bovendien willen we camera’s plaatsen. Ik heb me intussen al stevig verdiept in de wetgeving rond privacy.”

Ondanks alles voelt Cools zich toch gesteund door haar klanten. “Ik was er zelf zo kapot van dat ik voor de allereerst­e keer ooit een afspraak moest afzeggen. Gelukkig weten de mensen dat ik alleen het allerbeste voor heb met hun dieren. Deze job geeft me zodanig veel energie dat ik me door deze toestand niet verder uit mijn lood wil laten slagen”, zegt ze. “De twee andere honden van het gezin van Mieke, Zita en Darco, zijn trouwens nog steeds bij mij. Er is dus nog steeds veel vertrouwen.”

Intussen zoekt Cools volop mee naar Tisha. Aan haar dierenpens­ion staat een hondenbenc­h, in de hoop dat de viervoeter daarnaar terugkeert. Ook de vzw Lostdogzzz werd ingeschake­ld. Zij zouden volgens Cools een camera komen plaatsen aan de bench, om Tisha te kunnen zien mocht ze er onopgemerk­t passeren. Ze werd onder meer al gespot in Emblem (Ranst) en in Kessel-dorp, maar op een gouden tip blijft het voorlopig wachten. “Zowel wij als de kinderen zijn erg bezorgd en verdrietig. Bovendien missen onze andere honden hun vriendje. Hopelijk krijgen we snel iets te horen.”

Tisha gezien? 0478.96.41.01

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? FOTO DIRK VERTOMMEN FOTO RR ?? Siggi Cools met de honden die in haar dierenpens­ion verblijven.De 9-jarige Tisha
FOTO DIRK VERTOMMEN FOTO RR Siggi Cools met de honden die in haar dierenpens­ion verblijven.De 9-jarige Tisha

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium