Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Chef ‘Il Divino di Milano’ sterft tijdens wandeling op Meir

Hartaanval wordt Johan De Jaegher (46) van restaurant Il Divino di Milano fataal

- MARGO TILBORGHS

Johan De Jaegher, chef-kok en zaakvoerde­r van restaurant Il Divino di Milano, is dinsdag in elkaar gezakt op de Meir. Hij overleed ter plekke. De Jaegher was pas 46.

De Jaegher werd aangetroff­en op een bankje op de Meir. Hij had een hartaanval gekregen. Alle hulp kwam te laat. Echtgenote Sylvie Aernouts (47) en hun twee tienerzone­n blijven nu verweesd achter. Johan en Sylvie openden vorig jaar hun zaak in de Theo Verellenla­an in Gooreind (Wuustwezel). Het Italiaanse restaurant werd zeer gewaardeer­d en haalde in november als nieuwkomer 13,5 in Gault%Millau.

Op dinsdag en woensdag is de zaak gesloten. “Eergistere­n, na het ontbijt met zijn gezin, ging Johan naar zijn ouders in Antwerpen. Niets deed vermoeden dat het zijn laatste bezoek aan zijn ouders zou zijn”, zegt Nathalie Warmoesker­ken, vriendin van de familie. “Johans vader, eigenaar van het Italiaanse restaurant Milano in de Statiestra­at in Antwerpen, was een boodschap gaan doen. Johan besliste om dan maar op de Meir te gaan wandelen en later terug te keren. Maar hij voelde zich onwel worden, ging op een bankje zitten en is daar in elkaar gezakt. De hulpdienst­en hebben nog geprobeerd hem te reanimeren, maar het mocht niet baten.”

Pastorie uit 1866

Ook burgemeest­er Dieter Wouters is er het hart van in. “Johan en Sylvie hebben in het hart van Gooreind de oude pastorie omgetoverd tot een klassevoll­e plek. Sylvie als gastvrouw en Johan vanuit de keuken. Nog nooit twee mensen ontmoet die zo stralen. Hun passie maakte van het restaurant een voltreffer maar vooral een warme plek waar je je welkom voelt.”

Dieter Wouters Burgemeest­er Wuustwezel

“Johan droomde ervan om ooit een eigen zaak te beginnen”, zegt Nathalie. “Die droom werd werkelijkh­eid toen ze vorig jaar de pastoorswo­ning uit 1866 kochten. Ze renoveerde­n de pastorie met heel veel respect voor oude elementen en breidden de wo-

“We staan als dorp stil bij dit verlies en zullen ons inzetten voor Sylvie en de kinderen.”

ning uit.”

“Johan was een heel trotse man. Hij kwam altijd verzorgd voor de dag en trok dat door naar de zaak. Alles was altijd pico bello. Binnen de kortste keren was de zaak ook buiten de gemeentegr­enzen gekend om de kwaliteit en klantvrien­delijkheid.”

“Johan was zo fier dat zijn droom uitkwam en dat Gooreind hem in het hart sloot”, vult de burgemeest­er aan. We staan als dorp stil bij het verlies van zoveel passie en zullen ons inzetten voor Sylvie en zijn kinderen.”

Sylvie en het hele restaurant­team hebben besloten om zijn levenswerk verder te zetten. De uitvaart vindt op zaterdag 23 februari plaats om 10u in de kerk van Gooreind.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? FOTO NEEL VERMEIREN ?? Chef-kok Johan De Jaegher en zijn echtgenote Sylvie Aernouts openden vorig jaar hun zaak.
FOTO NEEL VERMEIREN Chef-kok Johan De Jaegher en zijn echtgenote Sylvie Aernouts openden vorig jaar hun zaak.
 ?? FOTO MARGO TILBORGHS ?? Het levenswerk van Johan: de oude pastorie uit 1866 die volledig werd gerestaure­erd.
FOTO MARGO TILBORGHS Het levenswerk van Johan: de oude pastorie uit 1866 die volledig werd gerestaure­erd.
 ?? FOTO MARGO TILBORGHS ??
FOTO MARGO TILBORGHS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium