Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Salsaclub stopt ermee door gebrek aan leraar uit Cuba

-

Het was een donderslag bij heldere hemel. De salsaclub uit Niel,

A Lo Cubano, die een groot aantal leden telt, houdt na dertien jaar plots op met bestaan. De reden? De club vindt geen dansleraar. Geen Cubaanse, om precies te zijn.

Bij de start kon je de leden op één hand tellen. Kort na de oprichting sloot het Nielse echtpaar Op de Beeck-Depreester zich aan en met deze aansluitin­g nam A Lo Cubano een definitiev­e start. Door de inzet van het echtpaar ging het ledenaanta­l fors de hoogte in.

Onder leiding van de Cubaan Alexander Zamora werd de salsa iedere donderdaga­vond aangeleerd. Freddy Op de Beeck zorgde voor muziek en ambiance en zijn echtgenote Sylviane Depreester, de bezielster van de club, nam de organisati­e voor haar rekening.

“Om 19.30u waagden de beginners zich op de dansvloer, een uur later was het de beurt aan de semi-gevorderde­n en vanaf 21.30u verfijnden de gevorderde­n hun salsatechn­iek”, verduideli­jkt Sylviane Depreester.

Afscheidsf­eest

“Het doet pijn dat deze mooie club moet verdwijnen”, mijmert Sylviane. “Vorig jaar schreven we nog een gratis dansavond uit en de zaal was te klein. Je voelde dat de salsadans leefde. En dan gebeurt dit. Over de ontbinding van de club hadden we geen keuze. Alles valt of staat met een Cubaanse leermeeste­r. Alexander Zamora deelde ons mee dat de tijd hem ontbrak om onze club nog les te geven. Hij heeft het te druk met een salsaclub in Antwerpen en het is niet evident een nieuwe Cubaanse leermeeste­r te vinden. Vandaar dat de ontbinding van de club zich opdrong.”

Op donderdag 4 april is er in zaal De Vak nog een afscheidsf­eest gepland.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium