Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tom Waes moet dan toch geen “andere zot” zoeken

Klankman Pascal Braeckman slikt zijn woorden in

-

Tom Waes zal het in een vijfde seizoen van

Reizen Waes zonder zijn bekende klankman Pascal Braeckman moeten doen. Dat zei Braeckman zelf, maar hij slikt zijn woorden nu weer in.

“Ik kan u nu al zeggen dat dit mijn laatste

Reizen Waes was. Waes, zoek u een andere zot in ’t vervolg.” Dat zei Pascal Braeckman (56) vorige week in de staart van de voorlaatst­e aflevering van Reizen Waes Europa. Nu Tom Waes bevestigd heeft dat een vijfde seizoen meer dan waarschijn­lijk is, zal hij een andere klankman moeten zoeken.

Toch niet, zegt Braeckman nu: “Ik heb dat in een opwelling gezegd, ik was zelfs vergeten dát ik het gezegd had. Tom heeft mij er een beetje ingeluisd in Azerbeidja­n door te zeggen dat ik een kwaal had en dat ik ook een bad van ruwe olie moest nemen. Zo’n bad is daar de normaalste zaak van de wereld, maar ik betwijfel of het echt helpt. Het was in ieder geval niet voor herhaling vatbaar.”

Braeckman is duidelijk: hij wil gerust opnieuw de klankman zijn in dat vijfde seizoen. “Als ik mee mag van Tom, natuurlijk. Maar als het aan mij ligt, ga ik mee. Het programma is nog lang niet op. Zelfs over de watervalle­n van Coo kun je een Reizen

Waes maken”.

Zondag is de laatste aflevering van Reizen

Waes Europa te zien: een compilatie van memorabele momenten, aangevuld met nog niet vertoonde beelden. (tdl)

 ?? FOTO VRT ?? Pascal Braeckman neemt een bad van ruwe olie. “Niet voor herhaling vatbaar.”
FOTO VRT Pascal Braeckman neemt een bad van ruwe olie. “Niet voor herhaling vatbaar.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium