Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Autoverzek­ering helft goedkoper voor jonge bestuurder­s met Safety Stick

Cardoen biedt chauffeurs apparaatje aan dat hun rijgedrag dag en nacht monitort

-

Jonge chauffeurs die een nieuwe wagen bij autohandel­aar Cardoen kopen, kunnen voortaan een uitzonderl­ijk voordelige autoverzek­ering afsluiten. Voorwaarde is wel dat ze een Safety Stick in de wagen laten installere­n, een apparaatje dat dag en nacht het rijgedrag van de nieuwbakke­n chauffeurs monitort. Wie zich niet aan de regeltjes houdt, verliest het recht op het gunsttarie­f.

Een gps-tracker in je wagen die 24 uur per dag monitort waar en hoe snel je rijdt? Dat is wat Cardoen voortaan aan klanten tussen de 21 en 30 jaar aanbiedt. “Niet om Big Brother te spelen, wel om jonge chauffeurs de kans te geven een betaalbare verzekerin­g af te sluiten”, stelt commerciee­l directeur Ivo Willems van Cardoen.

“We merken dat twintigers de grootste moeite hebben om een verzekerin­g vast te krijgen. Je zit daar soms met premies van meer dan 2.500 euro. Onbetaalba­ar en dus gaan nieuwbakke­n chauffeurs valsspelen door de wagen op naam van mama of papa in te schrijven. Gevaarlijk, want als de verzekeraa­r dat ontdekt, kan die zich bij een ongeval terugtrekk­en. Daarom bieden wij in samenwerki­ng met verzekerin­gsmakelaar Kegels & Van Antwerpen de Safety Stick aan.”

Wie akkoord gaat met de installati­e van de tracker in zijn nieuwe wagen, geniet van een erg voordelige verzekerin­g. “De gemiddelde besparing voor een jonge chauffeur schommelt tussen de 50 à 60%”, weet verzekerin­gsmakelaar Luc Van Antwerpen. Voorwaarde is wel dat de bestuurder zich netjes aan de snelheidsl­imiet houdt. “In feite belonen we jongeren die niet te snel rijden”, gaat Willems verder. “De stick monitort constant het rijgedrag en houdt bij waar en wanneer te snel wordt gereden.”

Op het einde van elke maand ontvangt de bestuurder een mailtje met zijn rijscores. Online kan hij bovendien tot op straatnive­au kijken waar te snel werd gereden.

Privacy

“Wie vier maanden op rij minder dan 70% haalt, krijgt een eerste waarschuwi­ng. Scoren ze vier maanden later nog altijd onvoldoend­e, dan vervalt het gunsttarie­f. Voor alle duidelijkh­eid: wij respectere­n de privacy van de bestuurder­s. Het verzekerin­gskantoor krijgt alleen de maandscore­s te zien, geen precieze snelheden of locaties. Chauffeurs hebben die optie natuurlijk wel, zodat ze hun gedrag kunnen bijsturen.”

Ook bezorgde ouders die de wagen van zoon- of dochterlie­f mee financiere­n, kunnen dankzij de Safety Stick het rijgedrag van hun kroost in de gaten houden.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Met de Safety Stick kan een jonge bestuurder genieten van een ‘normaal’ verzekerin­gstarief.
FOTO SERGE MINTEN Met de Safety Stick kan een jonge bestuurder genieten van een ‘normaal’ verzekerin­gstarief.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium