Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wij houden van een familiale sfeer”

Italiaans restaurant Cipiace strijkt neer in Zirkstraat

- (mf)

Of je alleen een cocktail komt drinken, komt brunchen op zondag of een Italiaans diner wil komen eten, je wordt altijd met open armen ontvangen bij Cipiace, wat ‘wij houden ervan’ betekent. Sinds een week heeft het Brusselse restaurant­je namelijk een grotere broer gekregen in de Zirkstraat in Antwerpen.

Vier jaar geleden openden Giorgia Giordano (33) en Andrea Petruzzi (25) in Brussel een Italiaans restaurant­je. “We komen allebei uit Puglia, in ZuidItalië”, vertelt Giorgia. “We wilden de beste gerechten uit de streek op onze kaart, met een eigen twist. Maar we wilden ook een zaak waar je altijd welkom bent om binnen te springen. De mensen met wie we werken zijn echt familie voor ons, net als de klanten. Die sfeer willen we nu ook naar Ant- werpen halen.”

Ze vielen als een blok voor het pand in de Zirkstraat, waar hiervoor ontbijt en lunchbar Zirkey en restaurant A La Ville zaten. “We hebben antiekmark­tjes afgestruin­d om mooie zetels en lampen te zoeken”, vertelt Olivier Roux, die de zaal doet. “In het voorste gedeelte van de zaak kunnen mensen aperitieve­n of een glas wijn komen drinken. Wie wil eten, kan in het achterste gedeelte rustig tafelen.”

Andrea Petruzzi is de barman, die originele cocktails samenstelt. De pistachio sour bijvoorbee­ld, met onder andere rum met pistachero­om, citroensap en het schuimige vocht van kikkererwt­en. Maar ook de negroni met balsamico of de gin met lauriersir­oop en basilicum zien er aantrekkel­ijk uit. Op de kaart staan behalve antipasti (9-14 euro) en pasta’s (19-22 euro) ook gerechten als octopus met gedroogde baconkruim­els (24 euro) of traag gegaarde varkensbui­k met gerookte aubergine en bietjes (24 euro). Giorgia: “We combineren klassieker­s van onze grootmoede­rs met eigentijds­e recepten.”

Twee keer per week krijgen ze kaas, wijn, groenten en charcuteri­e geleverd uit Zuid-Italië. “We willen echt de lekkerste ingrediënt­en en de kaart wisselt elk seizoen”, zegt Giorgia. De eerste week kregen ze al heel veel positieve reacties van klanten. “Heel fijn. We kennen ondertusse­n ook de buren en de andere cocktailba­rs zijn ook al langs geweest. Dat vinden we super. Antwerpen heeft een veel oudere cocktailtr­aditie dan Brussel. Het is ook echt een mooi stad. We zijn heel blij dat we ons hier al thuis beginnen te voelen.”

Facebook: Cipiace Antwerpen

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Andrea, Vincenzo, Arianna, Giorgia (zittend) en Olivier.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Andrea, Vincenzo, Arianna, Giorgia (zittend) en Olivier.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium