Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Feestbrunc­h in Appelmans

Viering 15 jaar

- www.brasseriea­ppelmans.be, Big Apple Brunch, Papenstraa­tje 1

Brasserie Appelmans & Absinthbar vieren hun vijftiende verjaardag met tal van events. Een van die vieringen is een maandelijk­se Big Apple Brunch, die elke laatste zondag van de maand plaatsvind­t tussen 10 en 14u.

“De brunch is nog maar het eerste onderdeel van ons feestjaar”, verklapt uitbater Kasper Stuart. “Er staan nog wel enkele andere events op het programma.” “Met de brunch willen we elke laatste zondag van de maand de link leggen tussen de Antwerpse haven en New York ten tijde van de Red Star Line”, stelt Stuart voor. Alleen in april verhuist de brunch naar het derde weekend, het paasweeken­d.

De brunch neemt de drie verdieping­en van Appelmans in, waar in totaal zeventien food & drinkbars zullen klaarstaan met een uitgelezen selectie van internatio­nale gerechten. Dat begint met een Bread Bar met onder meer vers zuurdesemb­rood, koffiekoek­en en glutenvrij brood. Er is een Detoxbar met sapjes, smoothies en fruit. Bij een brunch hoort ook een warme hap, dus misstaat de Barbecue-bar niet in het verhaal met Black Smoke ribs, gegrilde groenten en Sunday Roast (gegrilde rosbief met groentjes en aardappele­n, red.).

Liefhebber­s van schaal- en schelpdier­en kunnen zich op de Seafoodbar storten. Dan hebben we het niet eens gehad over de Cheesebar van kaasaffine­urs Van Tricht of de Dessertbar, waar u zelf pannenkoek­jes bakt of cupcakes versiert. Voor een Brunch à volonté betaalt u 39,50 euro (kinderen tot 12 jaar: 19,75 euro). Formules met prosecco of champagne zijn duurder.

 ?? FOTO RR ?? Kasper Stuart voor Appelmans.
FOTO RR Kasper Stuart voor Appelmans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium