Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hiphop boven

Dj’s en live muziek wisselen elkaar af op eerste editie van Root

- ELIEN VAN WYNSBERGHE ELIEN VAN WYNSBERGHE

ROOT X MEATPACK VR 22/02 | SAMBERSTRA­AT 40 | ANTWERPEN | 23U | 8 EURO VOOR MIDDERNACH­T, 10 EURO ERNA

Dat ’t Stad nog wel een degelijk hiphopfees­t kan gebruiken, vinden de heren van Root Collective. En dus staken ze de afgelopen maanden de handen uit de mouwen. Vrijdag trekken ze met een eerste editie van Root naar Meatpack. Op de affiche onder meer een optreden van Antwerps hiphoptale­nt Luie Louis.

“Iets meer dan een halfjaar geleden kwamen we elkaar tegen in Zuid-Amerika”, vertellen Jonathan Bex en Robbe Dekoning van Root Collective. Bij die ‘we’ hoort ook kompaan Christophe Balloey. “Daar is het zaadje voor Root geplant. Eigenlijk willen we een soort van platform creëren voor getalentee­rde artiesten van wie we weten dat ze hun tijd steken in de muziek die ze spelen. Dj’s die op zoek gaan naar meesterlij­ke plaatjes, naar een unieke sound die je niet vaak te horen krijgt.”

Geen standaardh­itjes dus op Root, noch een avond gevuld met louter dj’s. “We willen ons niet laten beperken door de technische uitdaging die liveoptred­ens met zich meebrengen. We vinden het juist een tof gegeven om dj’s te laten afwisselen met artiesten op dezelfde avond. En dan bedoelen we niet: eerst een liveoptred­en en nadien de dj’s als afterparty. Nee, we willen beide gegevens integreren tot een geheel. Deze eerste editie zal hiphopper Luie Louis op Root komen optreden. Hij staat gepland ergens middenin de avond.”

Nieuw talent ontdekken

Staan verder nog op de affiche: de harde beats van Corrupted, beatmaker Nag, de funk, soul, jazz en hiphop van MLNG, de Antwerpse dj Karl en Noah Vosen, die resident wordt.

Root moet uitgroeien tot een toonaangev­end hiphopfees­t in Antwerpen. “Want hiphop is het genre waarmee we ons het meest verbonden voelen. Daarop komt dus onze focus te liggen, maar we willen ook breder gaan. Beats, zwoele funkplaten: het kan allemaal, zolang er maar goed nagedacht is over de muziek.” Zo willen ze een leemte opvullen in het Antwerpse uitgaansle­ven. “Want je hebt hier wel hiphopfees­tjes, maar de meeste draaien niet zozeer om de muziek, maar om het drinken en het dansen op populaire nummers. Wij willen terug naar de kern. We willen de mensen die op Root komen feesten nieuwe muziek doen ontdekken, we willen hen de kans geven artiesten aan het werk te zien die echt de moeite zijn.”

En daarbij wordt de band met Antwerpen niet over het hoofd gezien. “Voor deze eerste editie hebben we hoofdzakel­ijk artiesten van eigen bodem geprogramm­eerd. Die lijn willen we doortrekke­n.”

 ?? FOTO RR ?? Jonathan Bex, Robbe Dekoning en Christophe Balloey van Root Collective met resident dj Noah Vosen.
FOTO RR Jonathan Bex, Robbe Dekoning en Christophe Balloey van Root Collective met resident dj Noah Vosen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium