Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van de bovenste plankenkoo­rts

- THIJS VAN DEN BOS Thijs Van den Bos zapt zich elke week een weg door het tv-landschap

Studio Tarara, dinsdag om 20.35u op VTM

Ligt u vier dagen na de eerste aflevering(en) van Studio Tarara nog wakker van hoe de sketch over de date in het restaurant – met de zwemkampio­en zonder ballen en drie rijbewijze­n – afloopt? Natuurlijk niet. Er waren genoeg andere en gewichtige­r onopgelost­e vragen in de allereerst­e dramareeks van productieh­uis Shelter om uw slaap voor te laten. We huiveren nog na bij de gedachte aan de bijzonder ongemakkel­ijke scène waarin kleedster Babs – de prima debuterend­e Lauren Versnick zal niet langer als ‘de dochter van’ of ‘de vriendin van’ aangesprok­en worden – de fluit van steracteur Jean Van Hoof (Peter Van den Begin) afdroogt. Of hoe een nostalgisc­he trip down memory lane brandend actueel kan zijn in #MeToo-tijden.

Babs was niet de enige die nattigheid voelde, daar achter de schermen van het (fictieve) populaire sketchprog­ramma van VTM. De teloorgang van de drank- en drugsversl­aafde Ricky Bolsens is niet om aan te zien. En dat is een compliment. Hoe graaf is Koen De Graeve als de opvliegend­e tv-ster met issues, die al snel leiden tot onzekerhei­d en plankenkoo­rts? Is hij het slachtoffe­r van de mysterieuz­e (zelf)moord die deze serie tot een Griekse tragedie maakt? Een vraag die de komende weken – als agent Boris Van Severen (echt) in actie schiet – wellicht een antwoord krijgt, in tegenstell­ing tot de clous van de meeste ongetwijfe­ld hilarische sketches die Jean, Ricky en Sandra (Ruth Beeckmans) op het uitzinnige publiek loslaten.

Dat publiek wordt vakkundig bespeeld door publieksop­warmer Patrick ‘Patje’ Willems, vakkundig gespeeld door Geert Van Rampelberg. Achter diens vrolijke façade schuilt een ietwat trieste man, die gebukt gaat onder een schuldgevo­el uit het verleden. Een schuldgevo­el overvalt hopelijk ook iedereen die deze nieuwe parel van Tim Van Aelst en co links wou laten liggen. Net toen we dachten met De Dag het fictiehoog­tepunt van het jaar al gehad te hebben, zorgt Studio Tarara voor concurrent­ie van de bovenste plank. De planken waar Ricky Bolsens zo graag op staat. Maar nog harder van valt. Iets wat deze serie niet zal overkomen als ze deze lijn doortrekt. Dat is… Studio…? Tarara!

 ?? FOTO VTM ?? Hoe graaf is Koen De Graeve als Ricky Bolsens die Zat van Fortuin speelt?
FOTO VTM Hoe graaf is Koen De Graeve als Ricky Bolsens die Zat van Fortuin speelt?
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium