Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Telenet Giants Antwerp blijft in winning mood

- PATRICK CEULEMANS

Telenet Giants blijft in de winning mood. De Sinjoren boekten in een bomvolle sporthal Alverberg hun vierde opeenvolge­nde zege en nestelen zich met elf op vijftien en nog twee inhaalmatc­hen in de Lotto Arena op het programma stevig op de tweede plaats.

Geen Dave Dudzinksi bij de Giants. De Amerikaans­e power forward sukkelt met een liesblessu­re. “Overbelast­ing, daarom nemen we met het drukke programma vanaf 27 februari geen risico”, aldus sportief manager Leo De Rycke. Vanwege de interlandb­reak voor de Belgian Lions ligt de EuroMillio­ns League een week stil. “De selectie krijgt na een intense periode drie dagen vrijaf”, aldus een tevreden coach Roel Moors. “Dan beginnen we opnieuw op te bouwen, uitgezonde­rd de spelers die voor de Belgian Lions zijn geselectee­rd. Volgende vrijdag oefenen we tegen het Duitse Göttingen.”

De coach van Telenet Giants Antwerp mocht inderdaad tevreden terugblikk­en op de partij tegen Limburg United. “Zij zijn offensief de beste ploeg van de EuroMillio­ns League, dat bewezen ze vorige week nog in Oostende. We moesten dan ook onze focus op defense houden. Na een nerveuze eerste helft, die we toch lichtjes domineerde­n (36-42, red.), maakten we in de tweede helft het verschil. Met onze verdedigin­g, maar we kwamen ook offensief los.”

Via een dartele Paris Lee (13 punten, 10 assists), een weer in the paint indrukwekk­ende Ismael Bako (15 punten, 5 blockshots), een sobere en efficiënte Tyler Kalinoski, de jarige Hans Vanwijn en Jae’Sean Tage ging het in de tweede helft snel naar een twintiger: 44-64. Khaliq Spicer en Khadeen Carrington zorgden nog voor een bescheiden Limburgse remonte: 56-70.

Telenet Giants Antwerp domineerde de rebound (35-40), gaf maar liefst 23 assists en speelde de partij dan ook speels, maar vooral profession­eel uit. Bij een 60-76-tussenstan­d lag de wedstrijd in een definitiev­e plooi. Coach Roel Moors zette weer alle twaalf spelers in, zag maar liefst elf spelers scoren, van wie vier in de dubbele cijfers.

De Antwerpse collectivi­teit en vooral de ervaring die de jonge Giants in de Champions League opdeden, maakt van hen op dit ogenblik een homogeen blok. Uitkijken of dit in maart bekerwinst oplevert tegen Oostende. Dit Telenet Giants Antwerp is immers stilaan rijp om te oogsten.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Een luchtduel tussen de Antwerpse nieuwkomer Trevor Thompson en thuisspele­r Nathan Kuta.
FOTO SERGE MINTEN Een luchtduel tussen de Antwerpse nieuwkomer Trevor Thompson en thuisspele­r Nathan Kuta.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium