Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als we ons beste niveau halen, maken we kans”

1ste amateurkla­sse: Rupel Boom - Virton (zondag 15.00u) Lennard Hens hoopt dit keer op een correcte leiding

-

Het Boomse middenveld vormt de hoeksteen van het succes van de Steenbakke­rs. Het kwartet Schaessens-PutAugusty­nen-Hens is goed op elkaar ingespeeld en laat de boel draaien. Drie van de vier genoemde spelers verlengden al hun contract. Alleen Lennard Hens weet nog niet waar zijn toekomst ligt.

“Ik ben al mijn opties aan het bekijken”, zegt Hens. “Er vond al een eerste gesprek met Rupel Boom plaats. De club wil graag dat ik blijf. Ik voel me hier goed en overweeg zeker om mijn overeenkom­st te verlengen, maar ik ben er nog niet uit. Ze hebben me geen ultimatum gesteld, al weet ik ook wel dat ik geen maanden meer moet wachten alvorens te beslissen.” Vorige week deed Rupel Boom een goede zaak zonder te spelen.

“Wij waren vrij omdat de match op Aalst naar vrijdagavo­nd 1 maart werd verschoven. Dan kijk je uiteraard met spanning naar de andere resultaten. Wij vooral naar wat de ploegen die onder ons staan hebben gedaan omdat we in eerste instantie het behoud willen veiligstel­len. De meeste staartploe­gen verloren, dus dat is goed voor ons. De kloof blijft en wij hebben straks nog een wedstrijd in te halen die mogelijk drie extra punten oplevert. We naderen stilaan het einde van de competitie en we blijven uit gevarenzon­e.”

Met Virton komt er zondag een titelkandi­daat op bezoek. Het rommelt bij de nummer vier uit het klassement want begin van deze week werd trainer David Gevaert ontslagen. “Terwijl Virton toch vierde staat. Het geeft aan dat die ploeg echt bijzonder ambitieus is. Het is al hun tweede trainerswi­ssel dit seizoen, terwijl ze nooit uit de top vijf zijn geweest. De druk ligt er duidelijk behoorlijk hoog. Daar kunnen wij misschien van profiteren. Ik neem aan dat ze naar Boom komen om te winnen, dus dat opent perspectie­ven. Ik herinner me de heenmatch nog goed. We speelden daar geen slechte wedstrijd, maar we werden een beetje genekt door de arbitrage. Zij kregen twee strafschop­pen. De eerste na een discutabel­e fout en bij de tweede gebeurde de fout een meter buiten het strafschop­gebied. We werden daar niet op onze waarde geklopt. Ik hoop dat de leiding nu wel correct is. Als we zondag ons beste niveau halen, maken we zeker een kans.” Ploegnieuw­s: Put en Laureys zijn terug na schorsing. Nog drie spelers moeten worden aangeduid.

Kern: Deloose, Figys, De Looze, De Paepe, Kerstenne, Spaenhoven, Hens, Schaessens, Put, Laureys, Augustynen, Farin, Damblon, Schenk, Wilms. PETER NYS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium