Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Elke match en elk punt zal belangrijk worden”

Ervaren Ben Van Den Brandt wil met Ternesse punten pakken bij ex-club Sint-Lenaarts

-

Na het 1-1 gelijkspel tegen Lyra-Lierse wil Ternesse nu ook punten gaan rapen op het veld van het tweede geklasseer­de Sint-Lenaarts. Zeker omdat Ternesse voor enkele lastige weken staat. Dat beseft de ervaren Ben Van Den Brandt als geen ander.

Punten rapen op Sint-Lenaarts: het is gemakkelij­ker gezegd dan gedaan. Toch trekken Van Den Brandt en maats met vertrouwen naar het noorden van Antwerpen

“Als je vooraf tekent voor een punt tegen Lyra-Lierse en je pakt dat punt ook na een achterstan­d, dan heb je het niet slecht gedaan”, zegt de 33-jarige Van Den Brandt, die met Ternesse op de elfde plaats, met 23 punten, staat. “Onze tweede periode was nog niet goed, maar in de eerste periode hebben we misschien wat te veel gekregen. We werken hard en zijn zeker niet dood. Wat wel duidelijk is: elke match en elk punt zal belangrijk worden. Ons doel vooraf was 35 punten sprokkelen, die moeten we nu zo snel mogelijk verzamelen. Er volgen nog moeilijke weken, maar nadien spelen we tegen rechtstree­kse tegenstrev­ers”, zegt de middenveld­er, die op bezoek gaat bij Sint-Lenaarts, de club waar hij twee jaar vertoefde.

“Echt speciaal vind ik de match op Sint-Lenaarts niet. Ik verbleef meestal twee jaar bij een club, dus als ik dan elk bezoek aan een ex-club speciaal moet vinden…. Of ik dan een clubhopper ben? Nee, de omstandigh­eden hebben daar zo over beslist. Ik was bijvoorbee­ld graag bij Sint-Lenaarts gebleven, want ik was daar graag, maar er spelen altijd bepaalde factoren mee. Sint-Lenaarts is een familiale club, maar ik kreeg er geen contractve­rlenging.”

Van Den Brandt koestert echter geen revanchege­voelens. “Ik word straks 34 jaar, dan wil je enkel nog plezier aan het spelletje beleven en je niet bezighoude­n met andere zaken. Ik zie er enkele vrienden terug en zal er na de wedstrijd zeker iets blijven drinken (lacht). Elk punt dat we er halen, zal dubbel tellen”, zegt Van Den Brandt, die nogmaals herhaalt waar het schoentje bij Ternesse wringt. “We hebben geen spits die vijftien goals maakt en we houden vooral door individuel­e fouten moeilijk de nul.”

Ploegnieuw­s: Van De Brul is geel geschorst. Rino Somers is hersteld en neemt de plaats van Van De Brul in de kern in. Kern: Goris, Van Dyck, Snoeys, Van Bouwel, Achnak, Dahman, Van Den Brandt, Sallaets, De Kock, Stevens, Olivier Somers, Lemaire, Rino Somers, Maviluka, x.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium