Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met de tweede plaats zijn we eigenlijk niet bezig”

Doelman Sam Vermeylen wil Sint-Lenaarts vooral goed voetbal zien brengen

-

Ternesse mag zaterdagav­ond een supergemot­iveerd SintLenaar­ts verwachten. Niet alleen willen Sam Vermeylen en zijn maats na de recente één op zes weer met een zege aanknopen, ook de 3-2 nederlaag uit de heenmatch ligt de jongens van trainer Gino Swaegers nog altijd zwaar op de maag.

Wat meer is, met Van Den Brandt, Van de Brul en Stevens telt Ternesse wat ex-spelers van Sint-Lenaarts in de rangen. “Het is altijd leuk om tegen gewezen ploegmaats te spelen, maar onze vroegere aanvoerder Stephan Van de Brul is geschorst. Hij zal ons dus al zeker niets in de weg kunnen leggen”, weet de Sint-Lenaartse doelman en aanvoerder Sam Vermeylen. “We gaan voluit voor winst. In de heenwedstr­ijd liep het minder goed bij ons, waardoor we de punten in Wommelgem moesten laten. We hebben dus wat recht te zetten.” Ondanks de één op zes uit de twee laatste wedstrijde­n heeft Sint-Lenaarts nog altijd een bonus van vijf punten op het derde geklasseer­de Houtvenne. Het zou verwondere­n mochten Vermeylen en co die tweede plaats nog weggeven. “Goh, eigenlijk zijn we daar niet echt mee bezig. Het is ons doel om zo veel mogelijk met goed voetbal uit te pakken en elke week een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.”

Sam Vermeylen voelt zich goed in zijn vel bij Sint-Lenaarts. “Ik ben tevreden met mijn prestaties en met die van de ploeg. We zijn goed bezig en hopen dat nog een tijdje vol te houden.” Met het oog op volgend seizoen staat de kern al zo goed als vast. Enkel Verheyen zal Sint-Lenaarts vermoedeli­jk verlaten, maar de anderen blijven. “De clubleidin­g heeft inspanning­en gedaan om de huidige kern te behouden. De bepalende spelers blijven allemaal. Dat de bankzitter­s allemaal andere oorden willen opzoeken, vind ik logisch. Zij willen spelen.” Ploegnieuw­s: Verdediger Jef Vogels hield het donderdaga­vond bij wat licht loopwerk en blijft twijfelach­tig. De anderen zijn fit. Kern: Vermeylen, Van Eecke, Verheyen, Van Minnebrugg­en, Vogels (?), Geudens, Daoudi, Wouters, Bevers, Lansu, Hofmans, Casemiro, Van Hoydonck, Van Der Linden, Alassan.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ??
FOTO KOEN FASSEUR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium