Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zullen de jeugd alle kansen geven”

Excelsior Kaart en Mariaburg gaan fusie aan

- WALTER PEERSMANS

Excelsior Kaart en Mariaburg, reeksgenot­en in derde provincial­e A, smelten samen. De fusieclub gaat vanaf volgend seizoen door het leven als Excelsior Mariaburg en zal in blauw-witte uitrusting spelen. Kris Kerremans (Mariaburg) en Robert Verstraete­n (Exc. Kaart) geven uitleg.

Excelsior Mariaburg zal met een A- en een B-elftal in competitie uitkomen. De A-ploeg start in derde provincial­e en zal op het terrein van Mariaburg voetballen. De B-ploeg zal in vierde provincial­e spelen op het veld van Kaart. Voorzitter wordt Eric Dillien, die nog bij Kaart gespeeld heeft. “Verder zal het bestuur bestaan uit mensen van beide vereniging­en. Binnenkort beginnen we aan de samenstell­ing ervan”, zeggen Kris Kerremans en Robert Verstraete­n.

“Wij zullen voluit de kaart van de jeugd trekken. Ze moeten een deftige opleiding krijgen en kunnen doorgroeie­n naar het eerste elftal. Onze jeugd moet provinciaa­l voetbal spelen. Wij willen een gezonde club zijn en de jeugd op de kaart zetten, met jongens van onder de kerktoren.”

“We willen onze spelers in samenwerki­ng met de gemeente Brasschaat drie velden en een aangepaste sportaccom­modatie aanbieden. Excelsior Mariaburg moet een sterke, lokale en gezonde club worden met een duidelijke visie, gericht op de jeugd. Met meer dan 500 leden zullen we onze infrastruc­tuur moeten renoveren. Dat zullen we doen met de financiële steun van de gemeente, die al op de hoogte is.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium