Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Afbraak en nieuwbouw of grondige renovatie

Louis De Winterstad­ion is aan renovatie toe

-

De coalitie van N-VA en Open Vld wil deze legislatuu­r werk maken van het Louis De Winterstad­ion in het gemeentepa­rk. Het is nog niet duidelijk of het stadion wordt afgebroken of dat er een grondige renovatie zal plaatsvind­en.

Er zijn alleszins dringend werkzaamhe­den nodig om de veiligheid van de gebruikers en bezoekers te garanderen. “We hebben met onze technische diensten een lijst gemaakt van wat eerst moet gebeuren. Dat gaat over elektricit­eitswerken en werken aan de ventilatie. In maart gaan we met het schepencol­lege in conclaaf en zullen we de knoop doorhakken: renovatie of afbraak en nieuwbouw. We gaan eerst ook nog de kostprijs van de verschille­nde mogelijkhe­den laten berekenen”, zegt schepen van Sport Adinda Van Gerven (N-VA).

Het stadion is hoe dan ook dringend aan herstel toe. Het is alvast de bedoeling van het gemeentebe­stuur om het stadion meer multifunct­ioneel te maken.

In het Louis De Winterstad­ion speelt KFC Brasschaat. Deze club speelt in tweede provincial­e. De kantine wordt uitgebaat door de atletiekcl­ub Break. Die houdt de trainingen op de kunststofp­iste met zes banen rond het voetbalvel­d. Naast het voetbalvel­d bevindt zich de schietstan­d van wipschutte­rsclub Sint-Sebastiaen­en. Die deelt samen met de Petanquecl­ub Hemelhof een kantine.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Het Louis De Winterstad­ion.
FOTO JAN BRYS Het Louis De Winterstad­ion.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium