Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wijk Drijhoek wil verkeersei­land weg

“Auto’s staan noodgedwon­gen half op of over de rijstroken”

- JAN AUMAN

De bewoners van de wijk Drijhoek willen minstens één verkeersei­land op de Turnhoutse­baan weg, omdat het het oprijden van de baan moeilijk en gevaarlijk zou maken. Het Agentschap Wegen en Verkeer denkt er anders over.

De Turnhoutse­baan werd twee jaar geleden heraangele­gd. “Als je in onze wijk vanuit de Drijhoekdr­eef de baan richting Schilde wil opdraaien, moet je de Turnhoutse­baan oversteken tussen de twee verkeersei­landen die er sinds de heraanleg liggen. De afstand tussen beide eilanden is bijzonder klein. Het leidt soms tot filevormin­g met automobili­sten die noodgedwon­gen half op of over de rijstroken staan”, zegt bewoner Robert Lipschütz.

Open Vld-fractielei­der Kristof Droessaert interpelle­erde er al negen keer over in de gemeentera­ad. “Als het eiland ter hoogte van garage Verhoeven weg kan, is heel de invoeg- en oversteekp­roblematie­k opgelost”, meent de mobiliteit­sspecialis­t van de liberalen. “Het tweede eiland zou dan perfect kunnen blijven als oversteekp­laats voor fietsers.”

Jef Schoenmaek­ers van het Agentschap Wegen en Verkeer blijft het dubbele eiland verdedigen.

“Met de heraanleg hebben fietsers bewust middeneila­nden gekregen, zodat ze in twee tijden kunnen oversteken. Tegelijker­tijd hebben we het bewust onmogelijk gemaakt voor auto’s uit zijstraten om op de middenstro­ok te gaan staan bij het oprijden naar de N12. Dat oversteken in twee tijden creeerde immers gevaarlijk­e situaties met risico op frontale aanrijding­en.”

“Wat nu als een probleem ervaren wordt, is dat de wagens die de N12 willen opdraaien langer moeten wachten, omdat ze twee rijrichtin­gen ineens moeten oversteken. De onveilige situaties worden

gecreëerd door chauffeurs die dat niet willen doen. De mogelijkhe­id is er nochtans omdat door de lichten aan de Waterstraa­t de verkeersst­room geregeld onderbroke­n wordt.”

Verkeersli­chten

Schoenmake­rs laat nog weten dat de gemeente heeft gevraagd om te onderzoeke­n of er lichten moeten komen aan de Drijhoekdr­eef. “We zullen er tellingen doen, om de verkeersin­tensiteit te meten, maar we vermoeden dat de cijfers zullen aantonen dat lichten hier niet aangewezen zijn.”

 ?? FOTO JAA ?? Een aantal buurtbewon­ers wil een van de verkeersei­landen weg.
FOTO JAA Een aantal buurtbewon­ers wil een van de verkeersei­landen weg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium