Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gratis naar Tomorrowla­nd? Eerst dertien uur werken

Vrijwillig­ersclub B Magical zoekt nog kandidaten

- JAN BOEY

Zin in een dagje gratis Tomorrowla­nd? Misschien kan het wel via B Magical, een nieuwe vrijwillig­ersclub van het festival. Maar dan moet u wel eerst dertien uur werken. De club telt nu al zo’n 340 ‘werkende’ leden, maar zoekt nog mensen.

Een van de gezichten achter de organisati­e B Magical is Christine Troch, die zelf op een boogscheut van het festivalte­rrein woont, in de Voetballer­sstraat. Zij en haar man werken al wel enkele jaren als vrijwillig­ers voor Tomorrowla­nd. “Het is een leuke manier om nadien voor een dag mee te mogen feesten op het terrein. Ik deed er voornameli­jk secretaria­atswerk. Toen enkele organisati­es met vrijwillig­ers er ofwel mee stopten ofwel ervoor kozen om niet alleen voor Tomorrowla­nd vrijwillig­ers te leveren, maar voor alles in en rond De Schorre, hebben we met enkelen besloten om een eigen vzw op te richten. Voor ons is het met duidelijke bedoeling om elk jaar alleen maar te werken met en voor Tomorrowla­nd en dat gedurende de voorbereid­ing, maar vooral met de twee festivalwe­ekends zelf.”

Sinds het ‘gezicht’ van B Magical op Facebook staat, stromen de kandidaat-vrijwillig­ers binnen. De teller staat nu op zo’n 350, maar daar kunnen er zeker nog bijkomen. “Uiteraard overleggen we rechtstree­ks met de organisati­e van Tomorrowla­nd, die voor de profession­ele begeleidin­g zorgt”, vertelt ze. Aan het roer van B Magical staan acht mensen. “Nee, er zijn geen voorzitter­s of andere officiële taken. Alles gebeurt in overleg”, zegt Christine Troch.

Happiness

Voorwaarde om voor B Magical te werken? Je moet voldoen aan de centrale slogan: Be Happy-Be RealBe Magical. “Het is ook een beetje de afspraak met Tomorrowla­nd bij de opmaak van het profiel. We willen echt mensen die er met volle Christine Troch en John Van Dyck van ‘B Magical’ hebben ook een hart voor Tomorrowla­nd.

zin tegenaan gaan. En die ook het doel voor ogen hebben zo aan een gratis ticket te geraken om zelf te kunnen feesten. Ook wie werkt op Tomorrowla­nd, moet immers die happiness afstralen naar het feestende

volkje, zeg maar met een big smile je job doen”, luidt het. Christin en co weten nu al dat ze al zeker zullen ingezet worden voor Dreamville I, de immense camping in de Kerremanss­traat, op de grens van Boom en Reet. De voornaamst­e taak van B Magical is het controlere­n van de in- en uitgangen en alleen de festivalga­ngers met de juiste badge binnen te laten. Christine Troch onderstree­pt dat ze ook helpen waar het kan. Zo hebben ze altijd een heleboel gsm-laders bij.

Nieuw op Dreamville I is dat er dit jaar een deel wordt gereservee­rd voor Camp2Camp, het project waarbij elk jaar het overgeblev­en materiaal wordt verzameld en klaargemaa­kt voor recyclage. Het gaat om een plek op de camping waar elk festivalwe­ekend zo’n 650 gerecyclee­rde tenten en campingspu­llen klaar zullen staan.

Wie geïnteress­eerd is om als vrijwillig­er aan de slag te gaan bij B Magical, kan dat via de Facebookgr­oep B Magical. “Wie dertien uur lang heeft gewerkt, krijgt voor een dag naar keuze een gratis toegangsti­cket voor Tomorrowla­nd.”

 ?? FOTO JAN BOEY ??
FOTO JAN BOEY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium